Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin Mezuniyet Töreni Yapıldı

 

15.06.2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin 2016-2017 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Fikri Balta,  Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V, Prof. Dr. Derya Bostancı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Hasan Sevgili, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel, “Üniversitelerin en önemli misyonlarından biri de eğitim öğretim faaliyetleri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve yüksek karakterli insan gücüne katkı sunmaktır. Ordu Üniversitesi 11 yıldır bu alanda başarıyla hizmet vermektedir. Eğitim fakültesi olarak ilk mezunlarımızı verdiğimiz bu yıl, Fen Bilgisi Öğretmenliğinden 11, İlköğretim Matematik Öğretmenliğinden 68, Okul Öncesi Öğretmenliğinden 83 ve Sınıf Öğretmenliğinden de 39 öğrencimiz olmak üzere toplam 201 öğrencimiz mezun olmaktadır. Özveri ve başarıyla tamamlanan 4 yıllık sürecin sonunda genç öğretmen adaylarımızın mezuniyet mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. İnanıyoruz ki mezun ettiğimiz gençlerimiz, bugün elde ettikleri başarıyı bundan sonraki iş yaşamlarında da sürdürecekler ve ülkemizin her alanda güçlü olması için var güçleriyle çalışacaklardır. Yıllarca emek verip özveri ile çalışarak sevgili öğrencilerimizi mezuniyet aşamasına getiren değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.  Gençlerimizin bugünlere ulaşmasında vermiş olduğunuz maddi manevi desteklere, sabır ve özveriden dolayı değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, daima doğrudan yana olun ve dürüstlükten ayrılmayınız. Özgüveninizi hiçbir zaman kaybetmeden sabırla ve azimle çalışmanızı sürdürünüz. Sağduyulu olun ve hayallerinizden asla vazgeçmeyiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, yarınlarımızın güvencesi olan sizlerin elindedir. Bu düşüncelerle yeni yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” dedi.

Törende mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Matematik Eğitimi Anabilim dalından fakülte birincisi olan Tülay Gönül gerçekleştirdi. Gönül, “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı, dağınık sorularımızın cevapları yerlerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek meslek sahibi bireyler olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Hayallere, hedeflere varmak çoğu zaman meşakkatli olabilir. Hayallerimize giden yolda birçok zorluk ve engelle karşılaşırız. Çok çalışmak, çok emek vermek ve en önemlisi de çok istemek gerekir. Çok çalıştık, çok çabaladık ve artık geleceğin nesillerini yetiştirecek birer öğretmen olarak karşınızdayız. , Her zaman yanımızda olan desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm ailelerimize, bize 4 yıl boyunca emek veren, yol gösteren, özveride bulunan değerli hocalarıma, bize bu güzel üniversite şartlarını sağlayan Sayın Rektörümüzle birlikte yönetim ekibine ve Sayın Dekanımıza çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, “Eğitim Fakültesinin Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Matematik ve Fen Bilgisi alanlarından mezun olan genç meslektaşlarımız çok yakın zamanda milli eğitim camiasına katılacaklar ve bizi güçlendirecekler. Bu mesleğe başladığınızda 40 yıla yakın bir süre bu mesleği icra edeceksiniz. Hem eğitimin kalitesi hem de milletin beklentisi yönünde sizlere çok büyük görevler düşmektedir. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazır bir şekilde mezun oldunuz. Sizleri bugüne getiren ailelerinizi ve emektar hocalarınızı kutluyorum. Değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “ Üniversiteler bir ülkenin gerek duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilginin üretilmesinde ve topluma hizmette önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Aynı zamanda hem ülkenin kalkınmasına hem de bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine etki eden en önemli kurumlardan biridirler. Çok kıymetli veliler, bin bir emek harcayarak ve büyük fedakârlıklar göstererek, yemeyip yedirerek, giymeyip giydirerek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret, her türlü takdir ve övgüye değerdir. Ordu Üniversitesi mensubu olma bilinciyle Üniversitemizin gelişmesine ve büyümesine emeği geçen tüm personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz sevgili öğrenciler, Hayatınızın uzun aynı zamanda zorlu bir sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığınız bugünde, ideallerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir aşamayı geride bırakıyorsunuz. Ordu Üniversitesi mensubu olarak, eğitim hayatınız süresince edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler, hayatınızın bundan sonraki kısmında sizlere ışık olacak yolunuzu aydınlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte birincisi Tülay Gönül’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara fakülte ikincisi Dilem Filiz’e, gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel fakülte üçüncüsü Gamze Toker’e mezuniyet belgesi ve plaket verdi.  Fakülteden mezun olan öğrencilere ve iki yıl önce vefat eden sınıf öğretmenliği öğrencisi Rabia Başer’in ailesine mezuniyet belgesi verildi.

Tören mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, öğretmen yemininin edilmesi ve mezuniyet keplerinin atılmasıyla sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya