24.02.2017
Ufuk 2020 başlığı altındaki Avrupa Birliği çerçeve program projeleri; üniversitelere, özel sektör kuruluşlarına, araştırma enstitülerine ve merkezlerine, kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve ferdi araştırmacılara yönelik önemli destekler sağlıyor. Üniversite- sanayi iş birliğini güçlendirecek olan Ufuk 2020 programında, uluslararası bilgi ve uzmanlıkların paylaşıldığı konsorsiyumlarda yer alabilme, ileri teknolojiye erişim, ulusal ve uluslararası iş birlikleri, yeni pazarlara açılım ve mali desteklerden yararlanma gibi ciddi avantajlar da bulunuyor. Ayrıca bu program ile AB üyesi ve aday ülkelerle diğer ülkeler arasındaki iş birliği güçlenecek. 2014 yılında başlayan ve 2020 yılına kadar yürütülecek Ufuk 2020 programı, yaklaşık 80 milyar euroluk bütçesi ile Avrupa çapında araştırmacılar ve araştırma kuruluşları arasında iş birliği faaliyetlerini desteklemeyi hedefliyor.
Ulusal koordinasyon görevi TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk 2020 programı ile daha önceki AB programları vasıtasıyla 120’nin üzerinde ülke ile elde edilen uluslararası işbirliği deneyimini, rekabet avantajına dönüştürmek, yeni başarı hikâyelerine imza atmak, oluşturulan ufuk2020.org.tr sitesi ile de gerek yurt içinde gerekse yurtdışında daha görünür bir hâle gelmek hedeflenmektedir.
Birçok konuda kullanıcılara Ar-Ge ve inovasyon desteği sunan ufuk2020.org.tr internet sitesi, Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı hazırlanmış bin 500’ü aşkın sayfası ile araştırma ve inovasyon fırsatlarını kovalayan herkes için kullanımı kolay ve anlaşılır bir kılavuz niteliği taşımaktadır. Site, sadece iş birliği hedefiyle değil, ülkelerin hangi konularda faaliyet gösterdiği ve başarılı olduğu potansiyel alanlar hakkında bilgiler içermektedir.
Siteye erişmek için http://www.h2020.org.tr/tr adresine tıklayınız.
ODÜ Basın
|