ODÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Tabipler Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Üniversitemiz Rektör Vekili ve Tıp Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Diş hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Derya Bostancı, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Sağlık Müdür Vekili Seyhan Canbulut, akademisyenler ve ODÜ Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi “Sazendeva” topluluğunun mini konseriyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencelerini bu yıl mezun edecek olmaktan gurur duyduğunu belirterek tıbbın bir sanat olduğunun altını çizdi. Mezun olacak öğrencilerin ülkenin çeşitli yerlerinde sanatlarını icra edeceklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu,  doktorluk mesleğinin kutsal olduğunu dile getirdi. Balkanlıoğlu, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan Tıp Fakültesinden bu yıl öğrencileri mezun edecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ordu’dan, Türkiye’nin her yerine, belki dünyanın değişik bölgelerine gidip meslek ve sanatlarını icra edecekler. Meslek yanına sanatı da ekledim çünkü tıp aynı zamanda bir sanattır. Öğrencilerimiz eğitimlerinde sürekli araştırma yapmak zorundalar. Yoksa tıbbiye kalabalık sınıflarda teorik dersler verir gibi anlatarak öğrenilecek bir şey değil. Tıp öğrencilerimizin ve doktorlarımızın mesleğinin kıymetini çok iyi bilmeleri lazım.  Çünkü doktorluk mesleği bir sanattır. Şifa dağıtan insanların sağlığıyla, sıhhatiyle ilgili bir mesleği yapmak aynı zamanda kutsal bir görevdir. Çok şükür sağlıkta ülke olarak çok yol kat ettik. Bu sayede Türkiye’ye dünyanın birçok yerinden hasta geliyor.” dedi.

Rektör Vekili ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan 30 tıp öğrencisini bu yıl mezun edeceklerini söyleyerek “Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk öğrenci kabulünü 2011-2012 eğitim öğretim yılında gerçekleştirmiş ve 30 öğrenciyle Ordu’da tıp eğitime başlamış bulunmaktadır. Büyük bir gururla söz etmek istiyoruz ki bu yıl 30 öğrencimizi mezun ederek sağlık ordusuna katacağız. Tıp Fakültesi olarak başladığımız günden beri önemli gelişmeler kaydederek öğretim görevlisi sayımız 63 olmuş, araştırma görevli sayımız 20’dir ve bunlar uzmanlık öğrencilerimizdir. Fakültemizde yüksek lisans uzmanlık eğitimi verilmektedir. Öğrenci sayımız 303’dür. Bunun 12 tanesi yurt dışı öğrencimizdir. Dolayısıyla gerek ulusal gerekse uluslararası alanda yapmış olduğumuz çalışmalarla bilimsel aktivitelerle başarıyı taçlandıran öğrencilerimize, öğretim üyelerimize bu anlamda teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Yüksek Akademik kimliğe sahip genç akademik üyelerimizle büyük bir çaba ile hem sağlık hizmetlerini kesintisiz sündürmeye hem de asistan öğrencilerimizin eğitimli yetişmesi için büyük bir çaba harcıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hekimlerin her koşulda görevini elinden geldiğince en iyi şekilde yaptığını ifade eden Noyan, “Gerek hekimlerimiz gerek sağlık ordumuzun diğer mensuplarıyla övünebiliriz. Gerçekten eğer bugün Türkiye’de sağlık konusundaki istatistikler önemli derecede ileriye gittiyse, ülkemiz sağlık konusundaki politikalarla ve mücadeleleriyle örnek alınacak konuma geldiyse buradaki verilen mücadelenin, çabanın büyük bir özverinin sonucudur diye düşünüyorum. Hekimler 14 Mart Tıp Bayramı’nda, ülkenin sağlık sorunlarının çözümü noktasında ve bu konudaki önerilerini dile getirip özlük haklarına dikkat çekmektedirler. Günümüzde teknolojik gelişmeler baş döndürücü şekilde ilerlemektedir. Ülkemizde çok iyi yetişmiş, donanımlı ve yeniliklere açık ve yeni teknolojilere ayak uyduran hekim sayımız giderek artmıştır.” dedi. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Noyan, “Unutmayın ki maddiyata dayanan her türlü sorun er ya da geç çözüme kavuşur. Unutmamanız gereken en önemli şey mesleğe adım atarken hepimizin yenim ettiği Hipokrat’tan alınan ‘Tıp bir sanattır. Hem de ondan insanlık sevgisinin kopmadığı çok zor bir sanattır’ sözünün hayat boyu ilkeniz olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt ise, üç ay sonra Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin tıp öğrencilerini mezun edeceğini belirterek, “Ordu Üniversitesi tıp Fakültesi yeni bir fakülte. Bu fakülteden de çok değerli hekimler çıkacağından eminim. Hekimleri kaliteli yapan binalar değildir, hekimleri kaliteli yapan özverili çalışkan öğrencileridir” dedi.

Meslekte 40 yıldır aşkın hizmetleri bulunan hekimlere plaketlerin verildiği programda 2016 yılından sonra Tıp Fakültesinde yardımcı doçent olarak göreve başlayan öğretim üyeleri için biniş giyme töreni gerçekleştirildi. Kutlama programı, 14 Mart Tıp Bayramı pastasının kesimi ve kokteylle sona erdi.

     

     

 

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya