Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

16.06.2016

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2016-2017 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, akademik ve idari personeller, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Meltem Yuvarlak, “Okulumuzda geçirdiğimiz iki seneye baktığımızda zamanın çok hızlı geçtiğini, bazen güzel bazen zorlu anılarımızın olduğunu görüyoruz. Mezun olduk ve gidiyoruz. Bugün hayatlarımızda bir sayfayı kapatıp yepyeni bir sayfa açıyoruz. Bir yandan zorlu sınavların, projelerin ve sabahlayıp yetiştirilmesi gereken ödevlerin bitmiş olmasının verdiği hafifliğin yanında, diğer yandan da ayrılıyor olmanın verdiği üzüntü içerisindeyim. Geçirmiş olduğumuz bu süreci ailelerimizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile tamamladık. Tüm bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren değerli hocalarımıza minnettarız. Topluma ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmemizi sağlayan, bizlere çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve anlattıkları her konu için emek veren siz değerli hocalarımıza ve tabii ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen ailelerimize özveri ve emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Bu duygu ve düşüncelerle arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, “ 2016-2017 eğitim öğretim yılımızı acısıyla tatlısıyla tamamlamış bulunmaktayız. 500’ü aşkın öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Meslek Yüksekokulumuz, gençlerimizi ülkemize, milletimize faydalı birer fert olarak yetiştirmek üzere elinden geleni yapmaya devam edecektir. Gençlerimiz bundan sonraki yaşamlarında iş ve meslek hayatına atılmak için kendilerine çareler aramaya çalışacaklardır. Öncelikle öğrencilerimizin eğitimleri sırasında her türlü desteği sağlayan ailelerine teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra değerli öğretim elemanlarımız da öğrencilerimizin eğitim aldıkları süre boyunca mesailerini harcayarak bilgi ve tecrübelerini onlara aktardılar. Gençler bizim geleceğimizdir, bizler bu ülkenin ileri gitme noktasındaki gayretlerimizi onlara devredeceğiz. Onlar ne kadar iyi yetişirse, ne kadar donanımlı olursa bu hepimizin hayrına olur. Hocalarımıza göstermiş oldukları gayretler için ayrıca teşekkür ediyorum. Mezuniyet törenleri bir yandan hüznü diğer yandan hüznü barındıran törenlerdir ama ileriki yaşama kalan önemli anılardan biri olacaktır. Mezuniyet törenlerinde bize her tğrlü desteği sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç olmak üzere Rektörlük üst yönetimine teşekkür ederim. Bu mezuniyet töreninin bütün öğrencilerimize, Üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum .” şeklinde konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Üniversiteler, coğrafi ve kültürel farklılıklar nedeniyle değişik biçimlerde toplumsal yapı içerisinde örgütlenmiş, siyasi ve ekonomik güçlerden bağımsız, üreten, inceleyen, sorgulayan araştırma ve öğretim kurumlarıdır. Aynı zamanda hem ülkenin kalkınmasına, hem de bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine etki eden en önemli kurumlardan biridirler. Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrenciler, hayatınızın uzun aynı zamanda zorlu bir sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığınız bugünde, ideallerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir aşamayı geride bırakıyorsunuz. Sizler, Ordu Üniversitesinin daima gururu olacaksınız. Eğitim hayatınız süresince edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler, hayatınızın bundan sonraki kısmında sizlere ışık olacak yolunuzu aydınlatacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. Mezuniyet törenimize katılarak bizlerle tek yürek olup mezun öğrencilerimizin heyecanını, bizlerin gurur ve coşkusunu paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret ve fedakarlıktan dolayı kıymetli velilerimize, gençlerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek onların her türlü zorluğu göğüslemesi, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmaları ve hayata hazırlanmaları için büyük emekler harcayan değerli meslektaşlarım ve üniversite çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende meslek yüksekokulunu derece ile bitiren öğrencilere plaketleri verildi. Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan okul birincisi Meltem Yuvarlak’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara okul ikincisi Gülçin Coşkun’a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç okul üçüncüsü Seda Akyol’a plaketlerini verdi. Ayrıca kendi bölümlerini ilk üçte bitiren öğrencilere Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya