Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

16.06.2017

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi 2016-2017 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin,  Eğitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Kenan Demirel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Elif Dervişoğlu, “Herkesin bir hikayesi var derler. Evet, bizlerin de hepimizin ayrı ayrı hikayeleri var. Şu kısa süre içerisinde yaşadıklarımızı, hatıralarımızı dile getirmemiz elbette mümkün değil. Bu hem mutlu hem hüzünlü günümüzde yanımızda olduğunuz için öncelikle hepinize teşekkür ederiz. Aslında konuşmanın başında, hayatımızı güven içerisinde sürdürmemize vesile olan, bizler için, vatan için canlarını feda eden şehitlerimize teşekkür etmeliyiz. Ruhları şâd olsun. Biz, bizden sonraki nesillere tarih biliminin bayrağını devrederken geleceğe umutla ve taşıdığımız mesuliyetin şuurunda olarak bakıyoruz. Hayatımızın bundan sonraki safhasında, icra edeceğimiz meslek her ne olursa olsun, ülkemize faydalı olabilmek için gerekli gayreti göstereceğiz. İlk olarak aileme, bizlere bilgiye ulaşmanın yollarını gösteren ki sadece bilgiye ulaşmak değil, erdemli insan olmanın da yollarını gösteren hocalarımıza sınıf arkadaşlarım ve tüm mezunlar adına teşekkür ediyorum. 4 yılın hatıralarını güzelleştiren insanlara, sınıf arkadaşlarıma,  bu uzun yolculukta, yol arkadaşlığınız için teşekkür ederim. Yolunuz, yolumuz açık olsun.” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, “Fen-Edebiyat Fakültemizin 6 bölümünden mezun olan toplam 450 genç meslektaşımızın sevincini paylaşmak ve onları gururla uğurlamak için bir aradayız. Değerli Öğrenciler,  yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızı başarıyla tamamladınız.   Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlusunuz.  İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle, meslek hayatlarınızda da oldukça başarılı olacaksınız. Başarılarınızla Ordu Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Sizleri büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz ve 4 yıl önce bizlere emanet eden velilerimize, iş yaşamlarında ve sosyal yaşamlarında başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştiren değerli öğretim elemanlarımıza teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Öğrenmekten asla vazgeçmeyiniz. Unutmayınız ki dürüst, çalışkan ve üretken olduğunuzda başarı da sizi takip edecektir. Yolunuz ve bahtınızın açık olması diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “ Hem ülkenin kalkınmasına hem de bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine etki eden en önemli kurumlardan biri olan üniversitelerin üzerine düşen sorumluluk öğrenciyi sadece iş yaşamına hazırlamakla değil, aynı zamanda fayda üreten ve katma değer sağlayan birer birey olarak toplumsal hayata da hazırlamaktır. Değerli veliler, büyük fedakârlıklar göstererek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınız için gösterdiğiniz gayret, her türlü takdir ve övgüye değerdir. Değerli öğrenciler, Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır; mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmeye katkıları; hayattaki başarıları, çabaları, duruşlarıdır. Ordu Üniversitesi mensubu olarak, eğitim hayatınız süresince edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler, hayatınızın bundan sonraki kısmında sizlere ışık olacak yolunuzu aydınlatacaktır. Ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve lider ülke yapma yolunda yılmadan yorulmadan çalışarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet koruyup yaşatacağınıza ve size duyulan güvene layık olacağınıza inancımız tamdır. Her zaman rahmetle ve şükranla andığımız atalarımızın, şehitlerimizin ve minnetle andığımız gazilerimizin büyük bedeller ödeyerek ortaya koydukları ve bizlere emanet ettikleri tüm değerleri gelecek kuşaklara eksiksiz teslim etmekten sorumlu olduğunuzu da asla unutmayın. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” dedi.

Törende fakültesini derece ile bitiren öğrencilere plaketleri verildi. Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte birincisi Elif Dervişoğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara fakülte ikincisi İclal Kağan’a, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin fakülte üçüncüleri Emel Kurt ve Öznur Özer’e plaketlerini verdi. Ayrıca mezun olan öğrencilere fakülte öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgesi verildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması,  ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya