Müzik ve Sahne Sanatları, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

14.06.2017

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun 2016-2017 mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, Eğitim Fakültesi Dekan V. Kenan Demirel, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Törenin ilk konuşmasını gerçekleştiren Müzik ve sahne Sanatları Fakültesi birincisi Samet Öner, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden almış olduğumuz eğitim hayata farklı açılardan bakmamızı sağlamıştır. En büyük temennim üzerimizdeki bu sorumluluğun farkında olarak yaşamımızı sürdürmektir. Çünkü bizler sanat ve bilimin iç içe geçtiği bir disiplinden mezun oluyoruz. Sayın Dekanım, kıymetli hocalarım; Fakülteye geldiğimiz günden bugüne kadar her zaman en büyük destekçimiz oldunuz. Bizlerin iyi birer sanatçı olması için daima yılmadan mücadele ettiniz. Gelecekte sizler gibi bireyler olmak en büyük temennimizdir. Kıymetli ailem, tüm yaşamım boyunca her zaman yanımda oldunuz ve beni cesaretlendirdiniz. Bugün elde ettiğim başarıda kuşkusuz en büyük pay size aittir. Emeklerinizden dolayı sizlere minnettarım.  ” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Recep Kaska, “Ordu Üniversitesinde geçirdiğimiz eğitim hayatı boyunca bizleri en iyi şekilde yetiştiren hocalarımızın üzerimizde taşıdığı emek ve bize öğrettikleriyle hayatımızdaki taşıdıkları önem büyüktür. Onların bilgi ve tecrübesi biz öğrenciler için her zaman ufuk açıcı olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Ordu üniversitesi öğrencileri olarak almış olduğumuz 4 yıllık eğitim bizi kendi alanımızda gerek teorik gerekse uygulama açısından yeterlilik seviyesine ulaştırmakla kalmamış aynı zamanda hayata atılmamızı da kolaylaştırmıştır. Şimdi ise biz mezun öğrencilerin yoğun çaba ve gayretle edindiği bu bilgi ve becerilerin meyvelerini toplama zamanı gelmiştir. Bu süreçte maddi-manevi yönden her zaman destekleyen ve yalnız bırakmayan aileme, bilgi ve desteklerini bizden esirgemeyen değerli hocalarımıza ve bizi burada, bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birincisi Can Akyıldız, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ilk mezunlarından biri olarak ve bu konuşmayı bugün burada yapıyor olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Öncelikle bugünlere gelmemde büyük emekleri olan benimle beraber hayallerime eşlik eden, hüzünlerimde en büyük destekçim olan, geleceğim için benden daha fazla endişe duyan ve en iyisini isteyen, en önemlisi de en iyisini hak eden aileme sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Çok değerli hocalarımız, sizlere bütün mezunların ortak duygularının sözcülüğünü yapıyorum. Bizleri evrensel boyutta bilgi üretebilecek, çağdaş, bilimsel ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayacak, ülkemizin kalkınması, toplumumuzun gelişmesine katkıda bulunacak ulusal değerlere bağlı, araştıran sorgulayan sorumluluk sahibi, mesleki anlamda donanımlı, bireyler olarak yetiştirmeye özen gösterdiniz ve bu misyonlara sahip bireyler olmamız için bizlere büyük emekler harcadınız. Geleceğin aydınlık yüzleri olarak rol biçilen bizleri yetiştirdiğiniz için bütün arkadaşlarım adına siz değerleri hocalarıma teşekkür ederim. ” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Büşra Avcı, “ Birincilik haberini aldığım an geçirmiş olduğum 4 senem gözlerimin önünden geçti. O koskoca 4 yılda neler olmadı ki. Yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar edindim. Yeri geldi beraber sevindik, yeri geldi beraber üzüldük. O zor sınavlarla baş edebilmeyi öğrendik. Mesleğimin teorik bilgilerini öğrenirken uygulama sırasında yeni kültürlerle, farklı bakış açılarıyla tanışma fırsatı buldum. Uzun ve zor bir maratondu. Ama güzel çok güzeldi. Arkama dönüp baktığımda tüm öğrenim hayatım boyunca beraber ders dinlediğim, beraber staj yaptığım sınıf arkadaşlarımı; bu gönül yolculuğunda elimizden tutan çok değerli hocalarımı görüyorum. Sizlerin huzurunda öncelikle hepsini ayrı ayrı çok sevdiğim hocalarıma ve Şube-1 sınıfındaki tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ” dedi.

Protokol konuşmalarının açılışını gerçekleştiren Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, “ Bu yıl Müzik Bölümünün dördüncü Türk Müziği Bölümünün üçüncü ve Tiyatro Bölümünün ikinci dönem mezunlarını vermenin onur ve sevincini yaşıyoruz. 2012 yılında kurulmuş bulunan Fakültemiz çok hızlı gelişerek 2016 yılında mükemmel bir binaya sahip olmuştur. Fakültemiz yeni binasında müzik ve sahne sanatları eğitimi için gerekli olan bütün mekânlar mevcuttur. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin kurucu dekanı olarak, Fakültemiz binasının yapımında bizlere desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Tarık Yarılgaç’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli veliler, dört yıl önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı artık sanat alanında yetişmiş birer meslek erbabı olarak size telim ediyoruz. Sevgili gençler, artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Üniversitemizdeki huzurlu eğitim- öğretim ortamı içerisinde en uygun fiziki şartlarda ve değerli hocalarınızın desteği ile çok iyi yetiştiğinize inanıyoruz. Kendinize ve mesleğinize saygılı olunuz. İnsanlık ve meslek onurunuzu daima koruyunuz. Vatanın her karış toprağı sizindir. Güle güle gidiniz sevgili gençler. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, “Sinema ve televizyon, grafik tasarımı, heykel ve resim alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören sanatçı, eğitimci ve akademisyen yetiştiren; yakın çevremizden başlayarak, ülkemizin ve dünyanın sanat sorunlarına gerçekçi, çağdaş ve uygulanabilir çözümler üreten; eğitim çalışmaları, araştırmaları ve sanat etkinlikleriyle ülkemiz sanatının şekillenmesi ve kimlik kazanmasında görüş geliştirip model oluşturan güçlü bir fakülte olmayı hedefledik. Bu hedefimize ulaşmamızda yeni mezunlarımızın katkısı büyük olacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Sinema ve Televizyon Bölümüyle ilk mezunlarını veren Güzel Sanatlar Fakültesi, büyüme ve gelişme hedeflerini öğrencileriyle birlikte her sene arttırmakta olup, her yeni mezunumuz hedeflerimize yakınlaşmak ve daha ileriye gitmek konusunda bize destek olacaklardır. Bu sene 12 mezun veren Sinema ve Televizyon Bölümünün öğrencileri Fakültemizin ilk mezunları olarak bizleri gururlandırmaktalar. İçlerinde televizyon, sinema ve yapım sektöründe çalışmaya istekli olanların yanı sıra akademik kariyer de düşünenleri var. Geleceğe ilişkin kurdukları hayaller onları hedeflerine götürmek konusunda yol gösterici olacaktır. Sevgili mezunlarımızı azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam etmelerini, kendilerini girdikleri her alanda ispatlamalarını ve başarılı olmalarını temenni ederek uğurluyoruz.” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, “Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emek ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı hizmet etme mücadelesine uğurlamaktasınız. Onlarla artık iftihar edebilirsiniz. Bugün Ordu Üniversitesi olarak bu mutluluğu yaşarken arkamızdaki en büyük destekçiler siz velilerimizsiniz. Evlatlarınız sizden aldıkları güç ve azimle bugünlere eriştiler. Değerli akademisyenlerimiz, bu şeref tablosunun gerçek mimarları sizlersiniz. Öğrencilerimizi buraya geldikleri günden beri bir cevher gibi işlediniz, onları iş ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugünlere getirdiniz. Çabalarınızdan dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyor, mezun öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, “Bugünün özel bir anlamı var çünkü Fakültemizden yine öğrenci mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Biz dört yıl boyunca evlatlarınızı, onların ve sizin hedeflerinize uygun şekilde yetiştirirken siz de nice fedakârlıklara katlandınız; hem çocuklarınızı hem bizi bugüne kadar hep desteklediniz ve artık katlanılan fedakârlıkların, çekilen sıkıntıların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi. Biz evlatlarınızın gözündeki sevinç parıltıları eşliğinde bu güzel neticeyi sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Çok kıymetli veliler, bin bir emek harcayarak ve büyük fedakârlıklar göstererek, yemeyip yedirerek, giymeyip giydirerek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret, her türlü takdir ve övgüye değerdir. Gayretleriniz ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Değerli meslektaşlarım ve Üniversitemizin tüm çalışanları, gençlerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek onların her türlü zorluğu göğüslemesi, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmaları ve hayata hazırlanmaları için büyük emekler harcadınız. Bu doğrultuda verdiğiniz uğraşın zahmetli ve sabır gerektiren bir uğraş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu dünyada sağlıklı ve huzurlu yaşamanın anahtarı hoşgörülü olmaktır. Geleceğiniz için size önerim çevrenize karşı duyarlı olmanız ve barış içerisinde yaşamanızdır. Hepinize güzel ve başarılı bir gelecek diliyorum.”

Törende Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan fakültelerini ve yüksekokulunu birincilikle bitiren öğrencilere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara fakültelerini ve yüksekokulunu ikincilikle bitiren öğrencilere, Fakülte Dekanları Prof. Sabri Yener, Prof. Dr. Derya Bostancı, Prof. Dr. Hasan Sevgili ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan fakültelerini ve yüksekokullarını üçüncülükle bitiren öğrencilere plaketlerini verdi.

Tören mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya