Rektör Yarılgaç, El Sanatları Sergisini Ziyaret Etti

 

09.06.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen yıl sonu sergisini ziyaret etti.

7 Haziran Çarşamba günü Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde açılışı gerçekleştirilen, El Sanatları ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programları tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinde yaklaşık 120 öğrenci çalışması gösterime sunuldu. Sergide Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin kalem işi, oyma, guaj ve ahşap boyama çalışmaları yer alırken El Sanatları Programı öğrencilerinin tezhip, minyatür, ebru, guaj boyama, sulu boyama, dokuma, tel kırma, filografi, reprodüksiyon gibi çalışmaları ziyaretçilerle buluşturuldu. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, el sanatları sergisini ziyaret ederek öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar hakkında öğretim elemanlarından bilgi aldı.

Rektör Yarılgaç, “Ordu’yu bir sanat şehri, bir kültür şehri yapmak için Ordu Üniversitesi olarak bütün kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla birlikte el ele verip, sanatı yükseltip yüceltmek istiyoruz. Tarımı, hayvancılığı, sanayisi, üniversitesi, eğitim kurumlarıyla olduğu gibi sanatta da ilimizin öne çıkması, sesini duyurması bizim için önemlidir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi sanatın, sanatçının, sanat eserinin olduğu yerde birbirini anlama ve hoşgörü vardır. Bizler bu tür faaliyetlerin ne kadar değerli olduğunu, bir emek gerektirdiğini ve eserlerin uzun süreçler sonucunda ortaya çıktığını bilmekteyiz. Öğrencilerimizin bu yaşlarda yetenek gerektiren çalışmalar içinde yer alarak eserler ortaya çıkarması bizim için onur vericidir. Bu konuda akademisyenlerimizin de öğrencilerin becerilerini geliştirerek onları teşvik edip yönlendirmesi ve özgün eserlerin oluşmasına zemin hazırlaması takdire şayandır. Bu tür çalışmalarla Üniversitemizin her platformda temsil edilmesi en büyük temennimizdir. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

ODÜ Basın 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya