Ulubey Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

 

 

08.06.2017

Üniversitemiz Ulubey Meslek Yüksekokulunun 2016-2017 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Ulubey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ulubey Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çuhadar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Sabri Yener, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güney, AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Mustafa Poyraz, akademisyenler, öğrenciler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Gıda İşleme Bölümü öğrencisi Esra Gürgentepe gerçekleştirdi. Gürgentepe, “Geçirdiğimiz iki senemize baktığımızda hızlı geçtiğini, bazen kolay bazen zor olduğunu görüyoruz. Mezun olduk gidiyoruz. Bir yandan zorlu sınavların, projelerin ve sabahlayıp yetiştirilmesi gereken her şeyin artık bitmiş olmasının verdiği hafiflik, bir yandan da ayrılıyor olmanın verdiği üzüntü içerisindeyim. Bu süreci ailelerimizin hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Tüm bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve anlattıkları her konu için kendilerine minnettarız. Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmayan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi diliyorum. Tabi ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize özveri ve emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatta başarılar diliyorum.” dedi.

Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güney, “2006 yılında kurulmuş olan Ordu Üniversitesi kuruluşundan itibaren hızla büyüdü ve öğrenci sayısı 20 bini aştı. Bu büyüme neticesinde Üniversitemizde uygulanan toplu mezuniyet töreni uygulamasına son verilerek fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kendi mezuniyet programlarını planlamalarına karar verildi. Ulubey MYO olarak mezuniyet törenimizi ilk kez kendi evimizde gerçekleştirmenin sevinci ve heyecanı içindeyiz. Kıymetli velilerimiz,  bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız kayıt sürecinden mezuniyetlerine kadar başta bilimsel ve kültürel olmak üzere her alanda en iyi şekilde donatıldılar. Artık onlar da ülkemizin nitelikli insan kaynaklarına dahil oldular. Onlarla daima gururlanabilirsiniz. Biz onları çok sevdik. Yeri geldi onlara anne baba olduk, yeri geldi arkadaş olduk. Birlikte eğlendik, güldük, üzüldük. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım onların mezuniyeti ile gururlanıyoruz ancak ayrılacak olmalarının da hüznünü yaşıyoruz. Son olarak mezunlarımıza hitap etmek istiyorum. Buradan ayrıldığınızda bazılarınınız öğrenim hayatınıza üst öğretim kurumlarında devam edecek, bazılarınız ise meslek yaşantılarınıza adım atacaksınız. Sizlerden beklentimiz, ilk önceliğinizin bu güzel vatana, millete hayırlı birer vatandaş olmanızdır. Akademik hayatınızda ve iş hayatınızda asla pes etmeyiniz. Hep en iyi olmak için mücadele ediniz. Kendinizi sürekli geliştiriniz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 54 öğrenciyle eğitime başlayan Meslek Yüksekokulumuz; bugün 6 bölüm, 600’e yakın öğrenci, yüzde 91 doluluk oranıyla gelişimini hızla sürdüren okullarımızdan biri olmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen farklı kültür ve donanıma sahip birçok öğrenci, eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Genelde üniversitemizin özelde ise meslek yüksekokulumuzun eğitim öğretime vermiş olduğu önem, kurumumuza olan güvenin yanı sıra öğrenci talebini de ciddi oranda artırmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun çok kısa bir zamanda doluluk oranını yüzde 90’ lar seviyesinden yüzde 100’e yüze yakın bir orana ulaştıracağına olan inancımız tamdır.  Üniversiteler hem fiziki açıdan hem de öğrenci sayısı bakımından gelişip büyüdükçe bu gelişme ve büyümenin etkisi il ve ilçelere de aynı oranda yansımaktadır.  Bu nedenle bir ilin ya da ilçenin gelişiminde üniversiteler önemli bir rol oynamaktadır. Ordu’nun şirin ve küçük bir ilçesi olan Ulubey’de ciddi sayıda öğrencimizin bulunduğu düşünülürse Meslek Yüksekokulumuzla ilgili gerçekleştirilecek projelere destek vermenin bütün paydaşların görevi olduğu inancındayım. Bu bakımdan gelişimin bir parçası olmak için hep birlikte doğru adımlar atmamız gereklidir.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Yarılgaç, “ Gençler, hayat bir hamura benzer; bu hamura şekil verecek olanlar sizlersiniz. Kendinize daima hedefler belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalar yapmalı tabir-i caizse gecenizi gündüzüne katarak çalışmalısınız. İfade ettiğimiz bu merhalelerden sonra hayatınıza istediğiniz yönü verebilirsiniz. Başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. İlim Çin’de de olsa gidip alınız sözü bilgi ve çalışmaya gösterilmesi gereken ehemmiyeti açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla sizler her zaman bilimden faydalanarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çalışmalısınız. Sizler sonsuza kadar yaşayacak olan bir kurum olan Ordu Üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Yaşamınızın geride kalan kısmında sizlere başarılar diliyorum. Bizlerin sizlere olan güveni tamdır. Sizleri mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Gençlerimizin yetişmesinde önemli pay sahibi olan akademik personelimize teşekkür ediyorum. Bu güçlü kadromuzun; insanlarımızın, bölgemizin, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi adına her türlü çalışmayı eksiksiz yapacağına dair inancım tamdır. Akademik personelimize yaptığı ve yapacağı her bilimsel çalışmada başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğlencilere diplomaları verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Ulubey Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü okul birincisi Esra Gürgentepe’ye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Gıda İşleme Bölümü okul ikincisi Sabire Nur Genç’e, Ulubey meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güney Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okul üçüncüsü Kübra Ayas’a ödüllerini verdi. Ayrıca kendi bölümlerini ilk üçte bitiren öğrencilere Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri verildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

   

  

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya