Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

18.05.2017

1915’te Çanakkale’deki zaferlerle dünyaya ilan edilen milli mücadelemiz, Mustafa Kemal’in Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla ayrı bir önem kazanmıştır. Şanlı tarihinin hiçbir döneminde istikbal ve istiklalinden taviz vermeyen bu aziz millet, ,asırlardır sürdürdüğü bir ve bütün olma dirayetiyle kendisini yok etmeye çalışan işgalci zihniyet ve kuvvetlere karşı durmuştur.

Yüce milletimizin kararlılıkla gösterdiği mücadele ve kendisini esaret altına alamaya çalışanlara karşı sergilediği dik duruşlu tavır, Anadolu’nun en ücra yerlerinde dahi bir hürriyet ateşinin yakılmasına vesile olmuştur. Aziz vatanımızın doğusundan batısına, köyünden kasabasına kadar necip milletimizin bulunduğu her yere bu hürriyet ateşi taşınmıştır.

Dünyada yegâne örnek olarak gösterilen, necip milletimizin asil istiklal mücadelesi, tarihin altın sayfalarında silinmemek üzere yerini almıştır. Kadını ve erkeğiyle düşmana karşı yürütülen şanlı mücadelenin genç kuşaklara ve gelecek nesillere en ince ayrıntısına kadar eksiksiz aktarılması milli bir görevdir.

Kurtuluş mücadelemizin bu anlamlı günü dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gençlerimizin bu kutsal emanete layıkıyla sahip çıkacaklarına duyduğum inançla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya