Rektör Yarılgaç Öğrencilerle Bir Araya Geldi

18.05.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Çamaş Anadolu Lisesi öğrencileri ve sonrasında Üniversitemiz Öğrenci Konseyi ile bir araya geldi.

Çamaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin Üniversitemizin geçmişi, yapısı, vizyonu ve misyonu ile ilgili sorularını yanıtlayan Rektör Yarılgaç, “  Ordu Üniversitesi, kurumsal kimliğini tamamlamak üzere olan bir üniversitedir. Üniversitelerin hayatları çok uzun süreçleri kapsamaktadır. Avrupa’daki orta ölçekli birçok üniversitenin 1880’lü yılların ikinci yarısından itibaren faaliyet göstermeye başladığını görüyoruz. Buna karşın ülkemizdeki birçok üniversite buna Ordu Üniversitesi de dâhil daha yeni kuruldu. Misyon ve vizyon farklılaşması diye bir usulümüz var. Üniversitelerin açılımları hiç bitmez. Yerele hitap edebilecek alanlarda gelişmeyi arzu ediyoruz. Bunun sebebi de şudur: Artık çok üniversite olduğu için kurumların bir misyon farklılaşması oluşturması gerekmektedir. Hedefinizi dar ama dünya ölçeğinde tutmanız lazım. Bu açıdan baktığımızda yerelin ziraat, sağlık ve sanat gibi konularda ihtiyaçlarına yönelik cevaplar aramalısınız. Kurum olarak bu ve bunun gibi alanlardaki bölümlerimizi dünya ölçeğine yerleştirmeye çalışıyoruz. Tabi ki sadece yerelin dinamikleriyle hareket ederek dünya standartlarına erişemeyiz. Bunların yanı sıra ise esas amacımız akademik gelişmedir. Araştıran ve insanlığa hizmet eden bir üniversite olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında üniversite sınavlarına hazırlık yapan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yarılgaç, “Yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı ön planda tutarak ve kendinizi geliştirerek üniversite ve meslek seçimi yapmalısınız. Başaramamak yoktur, yeteri kadar çalışmamak vardır felsefesiyle hareket etmelisiniz. Yeterli ve düzenli çalışmanın olduğu her yerde başarı muhakkak vardır. ”şeklinde konuşarak ziyaretlerinden dolayı Çamaş Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrenci Konseyi Kabulü

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  bu yıl yapılan seçimle öğrenci konseyi başkanlığına gelen Mustafa Boran ve konsey üyelerini makamında kabul etti. Üniversitenin gelişimi için öğrencilerin de düşüncelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Yarılgaç, “ Bizler Üniversitemizi temsil ediyorsak sizler de Üniversiteyi temsil ediyorsunuz. Üniversiteler kurumsal kimlikleri itibariyle toplum nezdinde ayrı öneme sahip olan kuruluşlardır. Bizler yaptığımız bilimsel çalışmalar ve araştırmalarla, sizler de aldığınız eğitimlerle toplumun önünde yer almaktayız. Başak doluysa eğilir, yani zihin doluysa ve işin hakkını vererek yapabiliyorsanız eğilirsiniz, mütevazı olursunuz. Sizler de gençlerin en önünde olan insanlarsınız. Belli bir aidiyetiniz, belli bir temsiliyetiniz var ve bunu en iyi şekilde göstermeniz gerekir. Bütün ümidimiz sizde, sizin aktif olmanız gerekli.” dedi.

Öğrenci Konseyi Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve yönetime, vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya