ODÜ'de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Şenliği Düzenlendi

 

 

17.05.2017

Üniversitemizde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. Spor Şenlikleri kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi.

Cumhuriyet Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ile öğrenciler sağlıklı yaşam ve obeziteye karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

Üniversitemizde bu tür aktivitelerin yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “Üniversite spor şenliklerimiz, ülkemizdeki birçok üniversitenin katılımıyla çeşitli dallarda gerçekleştirilmektedir. Yürüttüğümüz bu etkinlikleri çok önemsiyoruz çünkü bu faaliyetler hem şehrimizin tanıtılması bakımından dikkate değer çalışmalar niteliğindedir hem de öğrencilerimizin kaynaşmasını, birbirini tanımasını sağlayan etkinliklerdir. Bunun yanı sıra bugün burada gerçekleştirdiğimiz bisiklet şenliği ile sağlıklı yaşama ilişkin bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sportif aktivitelere fırsat bulamayan günümüz insanı daha az hareket etmekte, bu da insanın yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak sporla mümkündür. Spor özveri ve sabır gerektiren bir uğraştır. Bu özveri, kişiye yaşam kalitesi ve sağlık olarak döner. Bizler bu bilinçle spora ve sporcuya kurumsal anlamda her zaman destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya