Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin İlk Temeller ODÜ’de Atıldı

 

24.02.2017

 

Ziraat Fakültesi Çotanak Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz KÜSİ temsilcisi ve Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, akademisyenler, öğrenciler ve araştırmacılar katıldı.

Toplantıda ülkemizin 2023 yılı hedefleri arasında yer alan cari açığın kapatılması,  ithalatın azaltılarak yerli üretimin artırılması, ham mamul yerine katma değerli yeni ürünler oluşturularak döviz gelirlerinin artırılması gibi hedefler kapsamında Altaş Yağ Sanayi yöneticisi Uğur Altaş ve teknik ekibi mevcut sorunlar ve ortak çalışma konularında sunum gerçekleştirdi.

Altaş Yağ Sanayi A. Ş.’nin yağ sanayisi için önem verdiği fındık ham maddesinin ithalat yoluyla alınması yerine ülkemiz fındık rekoltesinin yükseltilip sürekliliğinin sağlanarak fiyat istikrarı sağlanmasının önemine vurgu yapıldığı toplantıda yeni çeşitlerin bölgeye adaptasyonu ve mevcut çeşitlerin verimlerinin artırılması konularında ortak çalışma imkânları Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam ve bölümün diğer öğretim üyeleri tarafından tartışılarak konu ile ilgili yol haritası çizildi.

Ayrıca Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri ve Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim üyeleri, yağ bitkileri yetiştiriciliği öğretimleri, yağ üretim teknolojileri ve yeni ürünlerin üretilmesi konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bununla birlikte mevcut ürünlerin yanı sıra yeni katma değerli ürün geliştirilmesi konusunda Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı ve öğretim üyeleri ile görüş alışverişi yapılarak ortak proje çalışmaları ile devam edilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Toplantı, lisans ve yüksek lisans öğrencilerin iş ve staj imkanları ile alakalı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya