ODÜ’de Nevruz Bayramı Kutlandı

 

21.03.2017

Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter Yusuf Yaman, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkeli Tarih Kulübü Başkanı Ferdi Kuzey Tuna, “Nevruz, Türk milletinin nesilden nesile taşıdığı barış ve bayram meşalesidir. Bu meşalenin altında birlik ve kardeşlik duyguları dostluk ve dayanışma hasretleri canlı bir şekilde var olmuştur. Türk milleti Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış, buna güvenmiştir. Asırlar geçse de bu çok önemli tarihsel ve kültürel gerçek Türklüğün vicdan ve ruhunda bugüne kadar özenle korunmuş, hassasiyetle yaşatılmıştır. Aynı ülkelere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemiştir. Tüm Türk-İslam dünyasının Nevruz Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran, “Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe, kucaklaşmaya ve sevgiye işaret etmiştir. Nevruz, birlik ve beraberliğin ateşini körükleyip fitne ve fesada geçit vermemektir. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Bilinmelidir ki Türk milletini bozguna uğratmak için fırsat kollayan iç ve dış mihraklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak ve hak ettikleri cevabı alacaklardır. Biz Türk gençliği gerekirse Söğüt ocağında Ertuğrul Gazi oluruz, Kosova’da Murat, Erzurum’da Nene Hatun, İzmir’de Hasan Tahsin, Ankara’da Mustafa Kemal, İstanbul’da Fatih oluruz. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.” şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, “2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada bir bayram olarak kutlanan bu önemli gün Türklerin tarihinde önem arz etmektedir. Balkanlardan Orta Asya’ya kadar Türk’ün olduğu her yerde coşkuyla kutlanan Nevruz, tabiatın yeniden doğuşu, uyanışı olarak bilinir. Kadim geçmişe sahip olan milletimizin gelenek ve göreneklerini devam ettirmek, millet olarak kardeşliğimizi pekiştirmek adına düzenlenen Nevruz Bayramımızı yürekten kutluyorum.” dedi.

Nevruz ateşinin yakılması ve çeşitli yarışmalarla devam eden program, davetlilere Özbek pilavı ikram edilmesinin ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya