ODÜ Akademik Teşvik Karnesindeki Yerini 45 Basamak Yükseltti

 

16.03.2017

Üniversitemiz akademik teşvik performanslarının değerlendirildiği 2017 Devlet Üniversiteleri Genel (DÜS) sıralamasında 45 basamak yükselerek bu yıl 20’nci sırada yerini aldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in hazırlamış olduğu 2017 Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda YÖK tarafından yayımlanan ve öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin puanlarına göre fakülte ve akademisyenlerin başarı sıralamaları yer alıyor. Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakültelerin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı bu raporda Ordu Üniversitesi 2006’dan sonra kurulan üniversiteler arasında geçen yıl 28’inci sırada olan yerini 2017 yılında 9’uncu sıraya yükseltirken devlet üniversiteleri genel sıralamasında geçen yıl 65’inci sırada olan yerini 2017 yılı itibari ile 20’nci sıraya yükseltti.

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı bilimsel çalışmaları her geçen yıl artıran Ordu Üniversitesinin 2016 yılı performanslarının değerlendirildiği akademik teşvik listesine göre 266 öğretim elemanı 2017 yılında akademik teşvik ödeneğinden yararlanmaya hak kazanmıştır. 12 öğretim elemanının 100 tam puana ulaştığı listede  70 öğretim elemanının 70 ila 100 arasında puan aldıkları görülmektedir. DÜS raporuna göre devlet üniversiteleri eğitim fakülteleri sıralamasında geçen yıl 51’inci sırada olan Üniversitemiz bu yıl yerini 13’üncü, fen edebiyat fakülteleri sıralamasında geçen yıl 30’uncu sırada olan yerini bu yıl 11’inci, diş hekimliği fakülteleri sıralamasında geçen yıl 19’uncu sırada olan yerini bu yıl 16’ncı, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri sıralamasında geçen yıl 60’ıncı sırada olan yerini bu yıl 54’üncü sıraya yükseltti.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bu sıralama, diğer sıralamalardan farklı olarak üniversitelerimizin ve özellikle de fakültelerimizin daha güncel bir fotoğrafını bize sunmaktadır. Üniversitelerimizde akademisyenlerin akademik faaliyetlerinin yoğunluğuna işaret etmesi açısından bu veriler oldukça önemlidir. Ordu Üniversitesi olarak devlet üniversiteleri arasındaki genel sıralamada 45 basamak birden yükselmek ve 2006 yılından itibaren eğitim öğretime başlayan üniversitelerimiz arasında ise 9’uncu sırada bulunmak kurumumuz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Hatırlanacağı gibi 2017 Ocak ayı içerisinde dünyanın en kapsamlı sıralama sistemi olan Webometrics tarafından yapılan araştırmada da Üniversitemiz 19 kademe birden yükselmişti. Ordu Üniversitesi olarak yeni nesil üniversiteler içerisinde hızla ilerliyor, bilimin gelişmesine katkı sağlayan metotlar üretmeye devam ediyoruz. Bilim gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır düsturuyla hareket eden bizler, akademik çalışmalarımızı milletimizin ve devletimizin yararına yönelik şekilde sürdüreceğiz. Üniversitemizin bilim dünyasında bir adım daha öne çıkmasında emeği geçen bütün öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemizin akademik tanınırlığı için çok önemli olan bu kriterlerin oluşturulmasındaki katkılarından dolayı hepsini tek tek kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya