Anne Üniversitesi için İlk Zil Çaldı

 

15.03.2017

Ordu Üniversitesi ve Altınordu Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Anne Üniversitesi Projesi kapsamında ilk ders verildi.

Hayat boyu öğrenme anlayışıyla, üniversite- toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak amacıyla Anne Üniversitesi projesinin ilk dersi Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde başladı. İlk dersin açılışı Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, Altınordu Belediyesinden şube müdürleri ve proje sorumlusunun katılımıyla gerçekleşti.

İlk derse katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ” Annelerimizin toplumun en önemli bireyleri olduğunu asla unutmamak gerekiyor. TÜİK’in ilimiz için verdiği boşanma oranlarının oldukça yüksek ve ilimizin Türkiye sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alması bizleri fazlasıyla üzdü. Altınordu Belediyesi olarak bunun önüne geçebilmek ve süreci doğru yönetebilme adına Anne Üniversitesine başlamak istedik. Ordu Üniversitemiz ile yaptığımız iş birliği sayesinde bu sosyal projemizi bugün hayata geçirmiş bulunuyoruz. Proje ile aile içi eğitim başta olmak üzere, aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi, sağlık konusunda ailelerin daha mutlu hale getirilmesi noktasında önemli bir mesafe kazandırılacaktır” şeklinde konuştu.

    

Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Altınordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Anne Üniversitesinin ilk gününde siz değerli annelerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Anneleri eğitmek, toplumu eğitmenin en kalıcı ve uzun soluklu olan bir yatırımıdır. Anneyi eğittiyseniz çocuğu eğitmişsinizdir. Çocukları eğitmek de geleceği eğitmektir. Türk toplumunda, aile toplumun temeli, ailenin temeli de annedir. Anneyi eğitmek de en doğru ve en kalıcı yatırım olsa gerek. Ben başta Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş olmak üzere, Üniversitemizin öğretim görevlilerine yaptıkları özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Diyetisyen Cansu Can tarafından il der olan “Sağlıklı Beslenme” dersinin gerçekleştirildiği proje kapsamında 30 anneye 8 haftalık bir eğitim programında ev ekonomisi-girişimcilik, anne ve çocuk sağlığı, insan ilişkileri ve iletişim, değerler eğitimi, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı, çocuk gelişimi ve eğitimi dersleri alanında uzman eğitmenler tarafından verilecektir.  

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya