Tıp Fakültesi Öğrencileri Ordulu Vatandaşların Kan Şekerini Ölçtü

 

14.03.2017

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri şeker hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Ordulu vatandaşların şeker değerlerini ölçtü.

Tahıl pazarında gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilay Taş ve Ordulu vatandaşlar katıldı.

TurkMSIC Ordu Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma kolu tarafından düzenlenen etkinlikte görev alan Tıp Fakültesi öğrencileri, diyabet konusunda halkı bilgilendirdi. Gün boyunca birçok vatandaş, öğrencilerin açtığı stantları ziyaret ederek kan şekerlerini ölçtürdü. Parmak uçlarından kan örneği alınan kişilerin kan şekeri değerleri kontrol edildi. Ölçüm sonuçlarına göre öğrenciler vatandaşlara gerekli tavsiye ve uyarılarda bulundu.  Diyabet konusunda halkı bilgilendiren öğrenciler yaklaşık 400 kişinin kan şekerini ölçtü. Kan şekeri ölçümü konusunda gerekli eğitimleri aldıklarını, kronik hastalıklar içinde önemli bir yer tutan ve her geçen gün katlanarak artan diyabet hastalığının önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya