Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Kutlama Mesajı

 

8 Mart, dünyada kadınların eşit şartlar altında daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, önemi dünyanın her köşesinde hassasiyetle anlatılması ve her kesim tarafından aynı hassasiyetle anlaşılması gereken müstesna bir gündür.

Yaşamın her anında ve alanında desteklerini kendine gereksinim duyan hiçbir varlıktan esirgemeyen, toplumu eğiten, yetiştiren, yeşerten,  gelenek ve göreneklerimizin nesilden nesile aktarımında başrolü oynayan, beni biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati insanoğluna karşılıksız veren, onlardan olduğumuz ve doğumdan ölüme kadar varlıklarıyla onurlandığımız fedakâr kadınlarımızın haklarının korunduğu sürece toplumların daha sağlıklı fertlere sahip olacağını unutmamalıyız.

Anadolu’nun fethinden, bu cennet vatanın 15 Temmuz akşamı da dâhil olmak üzere tarihin çeşitli zamanlarında işgal altına alınmaya çalışıldığı her dönemde kadınlarımızın gösterdiği takdire şayan feraset ve cesaret, sadece necip milletimizin değil, bütün milletlerin hafızasına kazınmıştır.

Bu önemli gün vesilesi ile bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, daima daha mutlu yaşam sürmelerini diliyorum.

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya