Sağlık Bakanı Akdağ Üniversitemizi Ziyaret Etti

 

06.03.2017

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Üniversitemizde yapılacak olan 800 yataklı  şehir hastanesinin arazisinde  incelemelerde bulunmak için Üniversitemizi ziyaret etti.

Bazı programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Ordu’ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde yapılacak olan şehir hastanesi arazisinde incelemelerde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhuriyet Yerleşkesindeki çalışmalar ve yapılacak olan şehir hastanesinin arazisi ile ilgili Bakan Akdağ’ı bilgilendirdi. İncelemeler sırasında Sağlık Bakanı Akdağ’a; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk eşlik etti. 

Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde yapılacak olan şehir hastanesi hakkında açıklama yapan Bakan Akdağ, “Üniversitemizin çok ciddi katkı vermesi ile üniversitemizin sınırları içerisindeki bir araziyi hastane yapımı için tahsis etmiş bulunmaktayız. Normal şartlar altında 76 dönümlük bir arazi 800 yataklı büyük bir şehir hastanesi için yeterli değildir. Bunun için araziye uygun büyüklükte hastane projesi geliştiriyoruz. Daha büyük bir arazi bulmak belli ki Ordu’da mümkün olmayacak. Ordu için bunu özel bir proje ile gerçekleştirmiş olacağız. Ortalama 250 bin metrekare büyüklüğe sahip, kapalı otopark ve her türlü konforuyla hastane inşa edeceğiz. Arsa meselesini hallettik ve  fizibilitelerini hazırladık.  Projeyi Yüksek Planlama Kuruluna da gönderdik. İlgili bakanlarımız ve bürokratlarımızla da görüşmelerimizi yaptık. Kısa zamanda da yapım iznini alarak, ihalesine birkaç ay içerisinde başlayacağız. Arazi tahsisi konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Ordu Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum. ” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde yapılacak olan şehir hastanesinin yeri ile ilgili olarak Sayın Bakanımıza bilgilendirme yaptık. Ordu Üniversitesi olarak Sağlık Bakanlığımızca bizden istenilen ve zorlu bir süreçten geçen arazi tahsisi olmak üzere bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bakanımıza, yaptığımız çalışmaları rapor halinde arazi üzerinde sunma fırsatı bulduk. Üniversite arazisinin tahsisi çok zor şartlar altında gerçekleştirilmiş olup ilimize sağlayacağı sonsuz yararlar düşünülerek Üniversitemiz yönetimi tarafından böyle bir karar verilmiştir. Teknolojik imkanların ve dünya standartlarında kaliteli bir alt yapıya sahip alanların oluşturulacağı bu hastane sağlık alanında Üniversitemizi çok daha üst seviyelere taşıyacaktır. Yapılacak olan şehir hastanesiyle çevre illere olan hasta sevklerinde önemli azalmalar olacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte hem ekonomik kaybın hem de iş gücü kaybının önemli ölçüde azalacağını öngörmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya