Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 

02.03.2017

Üniversitemiz öğrencileriyle Mevlana Değişim Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı’na Rektör Vekili ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Özcan ve öğrenciler katıldı.

Rektör V. Prof. Dr. Ş. Metin Kara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Mevlana Değişim Programı’nın diğer değişim programlarından farkları, programdan kimlerin faydalanabileceği, programa başvuru şartları, başvuruda istenilen belgeler, burslar ve öğrenim giderleri gibi konularda öğrencilere bilgiler verildi. Ayrıca toplantıda değişim programlarının öğrencilere ileriki yaşamlarında katkılarının neler olacağı anlatıldı. Değişim programlarından faydalanan öğrencilerin görüşlerine de yer verilen toplantının son bölümünde öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlar ve bunların çözümlerine dair bir değerlendirme yapıldı.

Mevlana Değişim Programı dâhilinde 19 ülkede 45 üniversite ile anlaşması bulunan Üniversitemizde, bu başvuru döneminde içten dışa ve dıştan içe şeklinde toplamda 38 öğrenci hareketliliği olacağını söyleyen Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Özcan bu durumun Ordu Üniversitesi adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.  

Öğrenciler için gerçekleştirilen Mevlana Değişim Programı bilgilendirme toplantısı ilerleyen zamanlarda akademisyenler için de düzenlenecek.

                                                          

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya