Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

04.07.2018

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Aydemir, akademik ve idari personel, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

3’üncü dönem mezunlarını veren Diş Hekimliği Fakültesinden 36 öğrenci mezun oldu. Törende mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Tuğba Çürük, “Bizler buralara gelebilmek için acısıyla tatlısıyla çok şey yaşadık. Hani anlatılmaz yaşanır derler ya bu fakülte öyle bir şeydi. Çok güzeldi desem az, yorucuydu desem hafif, ne zaman başlamıştık desem eski, nasıl bitti desem duygusal olacak. Öyle bir maraton ki nihayet bugün donanımlı, mesleğine sadık, hayata karşı daha dirençli genç hekimler olarak insanlığa hizmet edecek yeni bir yarına merhaba diyoruz. Emeklerini bizlerden esirgemeyen tüm değerli hocalarımız, bugünlere gelebilmemiz için göstermiş olduğunuz çaba, öğretmiş olduğunuz bilgiler, kazandırmış olduğunuz mesleki ahlak ve disiplin, vermiş olduğunuz destek için sizlere teşekkürü borç bilirim. Çok kıymetli ailelerimiz, eğer diş hekimliği fakültesinden mezun olmak bir başarı ise, bu başarının mimarı siz ailelerimizdir. Sevgili arkadaşlarım hepinize Fakültemize ilk geldiğimiz günkü gururu kaybetmeden, meslek ahlakını hiçbir zaman yitirmeden, emeklerimizin karşılık bulduğu bir hekimlik hayatı diliyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2011-2012 eğitim-öğretim yılında 22 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesi, bugün itibariyle toplam 294 öğrencisiyle eğitim hizmetlerine devam etmektedir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 18 öğrenciden oluşan ilk mezunlarını verdikten sonra bugün 36 öğrenci ile 3’üncü dönem mezunlarını vermektedir. Bu dönem mezunlarımızla birlikte 2016 yılından itibaren mezun ettiğimiz lisans öğrencisi sayısı 89’a ulaşmıştır. Aynı zamanda Fakültemiz bünyesinde lisans eğitiminin dışında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) ile 8 anabilim dalında toplamda 52 uzmanlık öğrencisi eğitim görmektedir. Son 3 yılda ise Fakültemizden çeşitli branşlarda 20 uzman diş hekimi mezun edilmiştir. Fakülte olarak bugün ülkemizin hemen hemen her bölgesine Üniversitemizden mezun olan ve halka sağlık hizmeti sunan onlarca pratisyen ve uzman diş hekimi kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız.” şeklinde konuştu.

Rektör Yarılgaç, “ Diş Hekimliği Fakültemizde hasta kabulüne başlanan 2012 yılından bugüne kadar 342 bin 894 hastanın tedavisi yapılmıştır. Sadece 2017 yılında toplamda 73 bin 794 hastada 226 bin 323 tedavi işlemi gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte şu an Fakültemizde aylık ortalama 8 binin üzerinde hasta tedavi edilmektedir. Bu bağlamda bölge halkına sundukları hizmetlerinden dolayı Fakültemizin akademik ve idari personeline teşekkür ederim. Bununla birlikte şunu ifade etmek isterim ki Ordu Üniversitesi misyonu gereği sağlıktan spora, ziraattan sanata her alanda toplum odaklı çalışmalar gerçekleştirmeyi, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik projelere imza atmayı sürdürecektir.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin yeni hizmet binasınıni yapı-onarım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Rektör Yarılgaç, “Şu an 65 diş üniti ile hizmet veren Fakültemiz, Toplam 12.400 m2’lik yeni binamızın hizmete girmesiyle beraber 143 diş ünitesi, son dizayn edilen görüntüleme ve tedavi tıbbi araç gereçleri ile gerek sağlık hizmeti sunumunda gerekse de eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde bölgenin ağız ve diş sağlığı merkezi haline gelecektir. Kısa zaman içerisinde hizmete girecek olan Diş Fakültesi binasının memleketimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Yarılgaç, “Sizlere mesleğinizle ilgili en önemli tavsiyem hastalarınıza karşı daima merhametli olmanızdır. Merhamet, kendimizi bir başkasının yerine koyup kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başkasına yapmamaktan geçmektedir. Bu, mesleğe daha yeni adım atan siz doktorlarımızın en çok dikkat etmesi gereken husustur. Sizler, işlerinizi yaparken insanların dualarını alacağınız önemli bir mesleğe sahipsiniz. Bir insanın acısını dindirmenin verdiği mutluluğu yaşarken bir yandan da onların gözündeki değeriniz artacaktır. İnsan sağlığına ve yaşamına dokunan bir mesleğin temsilcileri olan sizlere yaşamınızda ve gelecekteki çalışma hayatınızda başarılar diliyor; bu mutlu gün vesilesiyle sizleri ve üzerinizde emeği olan kıymetli ailelerinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Mezun olan öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam eden tören programında mezun olan öğrencilere diplomaları ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Fakülte birincisi Tuğba Çürük’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Fakülte ikincisi Emine Yılmaz’a, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri, Yener Fakülte üçüncüsü Neslihan Çakıcı’ya ödül ve diplomalarını verdi.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, diş hekimliği yemininin okunması ve mezuniyet keplerinin atılması ile sona buldu.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya