Fatsa Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

08.06.2018

Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu 2017-2018 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz Fatsa Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cem Tolga Gürkanlı, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

2017-2018 akademik yılında 10. dönem mezunlarını veren Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu birincisi Deniz Ulaştırma ve İşletme programı öğrencisi Mehmetcan Damar törende mezunlar adına gerçekleştirdiği konuşmasında hüzün ile mutluluğu bir arada yaşadığını belirterek “Adım adım hayata, hayallerimize doğru ilerliyoruz. Bu yol uzun ve tümseklerle dolu. Tümsekleri değerli hocalarımız sayesinde aşmayı öğrendik. Okulumu birincilikle bitirmenin gururunu yaşarken bu başarıyı elde etmemde büyük pay sahibi olan ve beni bugünlere getiren başta ailem olmak üzere arkadaşlarıma ve öğrettikleri tüm eşsiz bilgiler için okulumuzun tüm hocalarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci, evlatlarını kendilerine emanet eden ve tüm imkanlarını fedakar bir biçimde onların okullarını bitirmesi için sunan ailelere ve öğrencilerin nitelikli bilgiyle donatılmasını sağlayan akademisyenlere teşekkür etti. Doç. Dr. Çiftci,  öğrencilerin hayatlarının bundan sonraki aşamasında kariyer basamaklarını hızla tırmanıp önemli başarılar elde edeceklerini vurgulayarak “Tüm başarılarınız Ordu Üniversitesi olarak bizi onurlandıracaktır. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda, aydınlık yarınlar için Fatsa Meslek Yüksekokulu kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Hepinize, geleceğe umutla bakan bir toplumda, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Mezuniyetler bir son gibi düşünülse de esasında yeni başlangıçlara yelken açmaktır. Ordu Üniversitesi öğrenim hayatınız süresince sizleri, nitelikli, tecrübe dolu ve çağa uygun bilgilerle donattı. Dolayısıyla bu donatılar ışığında sahip olduğunuz nitelikler, hayatınızın gelecek günlerinde sizlere bir pusula olarak yol gösterecektir. Kendine güvenen, adımlarını bu özgüven ile atan gençler olarak ülkemizin yarınlarında önemli işler yapacağınıza ve önemli sorumluluklar taşıyacağınıza dair inancım tamdır. Öncelikle büyük emeklerle sizleri yetiştiren ailelerinize, gelecekteki zorlulukları aşmanızı sağlayacak olan bilgilerle sizleri kuşatan akademisyenlerimize teşekkür eder ve mezuniyetinizin hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı ödülleri verildi. Yüksekokul birincisi Mehmetcan Damar’a ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Yüksekokul ikincisi Gülben Karacı’ya  Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci ve Yüksekokul üçüncüsü Gizem Emir’e ise başarı ödülünü Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cem Tolga Gürkanlı verdi.  

Tören, kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere anı belgesinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya