Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

04.06.2018

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi birincisi Feyyaz Önder, “Dört yıl içerisinde üzerimde emeği olan her hocama bana ayırdıkları her bir dakika, verdikleri her bilgi için ne kadar teşekkür etsem az. Bizlere kazandırdığınız bu kültür mirasını gelecek nesillere aktararak bu emeklerinizin karşılığını vermeye çalışacağımı bilmenizi isterim. Bu yolda bana bir abi, bir dost olan, iyi bir insan olmanın iyi bir müzisyen olmaktan daha önemli olduğunu anlatan siz değerli hocalarıma ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen aileme büyük bir minnetle teşekkür ederim.” dedi.

Fakültenin kuruluşu ve yapılanmasından bahsederek konuşmasına başlayan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, “Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bu yıl Müzik Bölümünün 5’inci, Türk Müziği Bölümünün 4’üncü ve Tiyatro Bölümünün 3’üncü dönem mezunlarını vermenin onur ve sevincini yaşıyoruz. 2012 yılında kurulmuş bulunan Fakültemiz çok hızlı gelişerek 2016 yılında mükemmel bir binaya sahip olmuştur. Fakültemiz yeni binasında müzik ve sahne sanatları eğitimi için gerekli olan bütün mekânlar mevcuttur. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin kurucu dekanı olarak, Fakültemiz binasının yapımında bizlere desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Tarık Yarılgaç’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli veliler, dört yıl önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı artık sanat alanında yetişmiş birer meslek erbabı olarak size teslim ediyoruz. Sevgili gençler, artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Üniversitemizdeki huzurlu eğitim- öğretim ortamı içerisinde en uygun fiziki şartlarda ve değerli hocalarınızın desteği ile çok iyi yetiştiğinize inanıyoruz. Kendinize ve mesleğinize saygılı olunuz. İnsanlık ve meslek onurunuzu daima koruyunuz. Vatanın her karış toprağı sizindir. Güle güle gidiniz sevgili gençler. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz, ilk ve önder olma sorumluluğunu sürekli taşıyarak sanatı destekleyen ve öğrencilerine çağdaş profesyonel bilgi birikimi sağlayan eğitim öğretim programlarıyla kültür, sanat, estetik, çevre ve sosyal bilinci gelişmiş; yenilikçi, rekabetçi, özgür düşünen bireyler yetiştirmektedir. Ordu Üniversitesi olarak bilim, kültür ve sanat alanlarında çağdaş uygarlık hedeflerine uygun eğitim prensibini sürdürmeye, öğrencilerimize insan olmanın erdemini, kültürün, sanatın ve bilimin önemini, emeğin değerini ve ileride hayatlarında ihtiyaç duyacakları donanımı edinebilecekleri bir eğitimi sunmayı sürdürmekteyiz. Bu çağdaş, özgün yapımızı koruyarak sanatta ve bilimde sürekli gelişmeyi hedefleyen eğitim-öğretim anlayışını sürdürmeye; ulusal ve uluslararası eğitim öğretim ve araştırma kurumları, sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Akademik kadromuz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla küresel platformdaki etkinliklerimizi güçlendirerek mevcut birikimimizle sanat, tasarım ve bilim dallarının birlikteliği ve etkileşiminden güç alarak kurumumuzu geleceğe sizlerin başarılarıyla taşıyacağız. Sevgili mezunlarımız, ulaştığınız bu noktada elbette ailelerinizin, tüm akademisyenlerimizin katkıları son derece fazladır. Ancak, hiç şüphesiz esas başarı sizlerindir. Bugüne sizler alın teriniz ve çabalarınızla geldiniz. Elde ettiğiniz başarı ile ne kadar övünseniz azdır. Bugün Üniversitemizden mezun olarak hayata atılacak olan mezun öğrencilerimizi bu önemli gün vesilesi ile kutlarım. Sizleri uğurlamadan önce yaşamınız boyunca Üniversitemiz ailesinin bir parçası olduğunuzu tekrar hatırlatmak isterim. Akıl ve bilimin gösterdiği yolda, hukuka saygılı, yeniliklere açık, temel insani değerlere bağlı, eleştirel düşünceye sahip, toplum sorunlarına duyarlı birer bilim insani olarak ülkemizi bir adım daha öteye taşıma sorumluluğu içinde hareket edeceğimize yürekten inanıyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç fakülte birincisi Feyyaz Önder’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta fakülte ikincisi Dilek Karaman’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte üçüncüsü Esra Uzunçakmak’a plaketlerini verdi. Tören, kendi bölümlerinde birinci olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya