Ziraat Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

01.06.2018

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Ziraat Fakültesi birincisi Özber Özbucak, “Bizlere yol gösteren ve sadece bilim konusunda değil hiçbir konuda desteğini esirgemeyen, üzerimizde emeği bulunan bütün hocalarımıza şahsım ve arkadaşlarım adına en içten duygularımla teşekkür ederim. Ayrıca bu başarıda büyük pay sahibi olan aileme ve dönem arkadaşlarıma teşekkür ederim. Mezun olan arkadaşlarımızı da tebrik eder, sağlık ve başarı dolu uzun bir ömür dilerim.” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “1992 yılından itibaren köklü akademik geçmişi ile yoluna devam eden fakültemiz bugün burada 176 genç mühendis ve mimarı mezun ediyor. 21’inci dönem mezunlarını Fakültemizden uğurlarken onların ülkemiz ve dünya tarımına yapacakları katkılardan eminim. Genç arkadaşlarım; araştıran, sorgulayan, girişimci, bilgiyi özümseyen ve pratik alanda kullanılır hale getiren mühendisler ve mimarlar olarak geride bıraktığınız uzun fakülte maratonu meslek hayatınızda sizlerin en büyük referansı olacaktır. Sizleri bu maratonda bilimle donatan ve aydınlatan, nitelikli bilgi ve tecrübelerle tanıştıran akademik kadromuza ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Saygıdeğer aileler, büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınız bugün çok değerli kazanımlar elde ederek mezun oluyor. Onlara sunduğunuz fedakarlıklar için sizleri yürekten kutluyorum. Yeni bir yolculuğun başlangıcında olan evlatlarınıza ve sizlere mutluluk dolu günler diliyorum.” dedi.

Mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bugün 26 yıl önce bilimsel çalışmalarına başlayan Ziraat Fakültemizin 2017-2018 dönemindeki 21’inci mezuniyet törenini sizlerle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizdeki tarımsal ürünlere yönelik birçok bilimsel çalışmaya imza atan Ziraat Fakültemiz, yürüttüğü saha araştırmalarıyla evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmakta; ileri düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yaparak bilgi ve teknoloji üretmekte; ulusal ve uluslararası alanda gelişme ve kalkınmaya destek olarak yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliklerini sürdürmektedir. Her eğitim biriminde gerçekleştirdiği bu çalışma anlayışıyla gerek bölgesel anlamda gerekse ülke sathında adım adım büyüyen Üniversitemiz; 23 bin öğrencisi, akademik ve idari personeli ile birlikte ilimizin önemli değerleri arasında yerini almış bulunmaktadır. Bizler, büyük bir özveriyle edinmiş olduğumuz birikim ve deneyimi öğrencilerimize aktarmada, bölgemize ve ülkemize hizmet etme sorumluluğu taşıyan bir üniversitenin mensupları olarak bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu kanaatini taşımaktayız. Bu sebeple bilimsel araştırmaların, nitelikli yayınların artırılması, bilginin ürün ve hizmete dönüşmesi için gayret göstermekteyiz. Bu gayretlerimiz neticesinde de öğrencilerimizin bilim, kültür ve sanat alanlarında donanımlı birer birey olarak yetiştirilmesi hususunda azami özen göstermekteyiz. Üniversitemizin ülkemiz kurumları arasındaki hak ettiği yere ulaşabilmesi ve güçlü bir üniversite olması noktasında akademisyenlerimizin bilimsel alanda göstermiş oldukları başarılı faaliyetler bizleri bugünlere taşımıştır. Sevgili öğrenciler, sizler her zaman Ordu Üniversitesi ailesinin birer ferdisiniz. Buradan ayrıldıktan sonra da kurumumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, en kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Ziraat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç fakülte birincisi Özber Özbucak’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta fakülte ikincisi Cansu Akkollu’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte üçüncüsü Betül Başeli’ye plaketlerini verdi. Tören, kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere anı belgesinin verilmesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün yemini, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya