ODÜ Öğrenci Kontenjanları Her Geçen Yıl Artıyor

 

12.07.2017

Üniversitemizin 2017 yılı YGS ve LYS sınav sonuçlarına göre öğrenci alacak programları ve kontenjanları belli oldu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Üniversitemize toplam 6 bin 066 kontenjan verildi. Bir önceki yıla göre Üniversitemizin öğrenci alacak program/bölüm sayısı ile öğrenci kontenjanı artış göstererek yeni dönemde 72 ön lisans programına toplam 3 bin 647, 48 lisans bölümüne 2 bin 109 öğrenci alınacak. Bununla birlikte Üniversitemizin özel yetenek sınavı ile öğrenci alacağı bölümlerine 310 kontenjan verildi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için Üniversitemize verilen 6 bin 066 kontenjana yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları dahil olmamakla birlikte yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları ile lisansüstü öğrenci kontenjanları dahil edildiğinde yeni dönemde Üniversitemize alınacak olan öğrenci sayısının 7 bin seviyelerine yaklaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde, üniversitelere olan talep her geçen yıl artmaktadır. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi olarak bizler de her geçen yıl daha fazla yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. 2006’dan bu yana kurulan yeni nesil üniversiteler arasında başarı çıtasını daima yukarıya çıkarmayı hedefleyen kurumumuz, bir taraftan fiziki gelişimi hız kesmeden sürdürmekte diğer taraftan da akademik ve idari personel sayısını ihtiyaca cevap verecek sayıya ulaştırmıştır. Bu gelişmelere ek olarak da her geçen yıl yeni program ve artan öğrenci sayımızla birlikte gelişimimizi çağa uygun şekilde sürdürmekteyiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 6 bin civarında yeni öğrenci Üniversitemiz bünyesine dâhil olurken bu sayı yeni dönemde lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri ile 7 bine yaklaşacak. Yaptığı bilimsel çalışmalarla bölgesinde söz sahibi olan Üniversitemiz, yeni öğrencileri ile birlikte bilgi üretmeye ve ülke kalkınmasında pay sahibi olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya