266 Öğretim Elemanı Akademik Teşvik Almaya Hak Kazandı

17.02.2017

Ordu Üniversitesinin 2017 yılı akademik teşvik listesine göre 266 öğretim elemanı akademik teşvik almaya hak kazandı.

YÖK’ün 2015 yılında başlatmış olduğu Akademik Teşvik Ödeneği bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, çalışma, araştırma ve yayın yapan akademisyenlere verilmeye başlanmıştı. Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği’ne göre akademisyenler proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, tebliğ ve ödül olmak üzere dokuz kategoride yapmış olduğu bilimsel faaliyetlerden teşvik puanı almaktadırlar. Puanların, gerçekleştirilen bilimsel faaliyete göre değişiklik gösterdiği akademik teşvik ödeneğinden yararlanabilmek için öğretim elemanlarının en az 30 puana sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca bir öğretim elemanının gerçekleştirmiş olduğu bilimsel faaliyetlerden alacağı toplam puan en fazla 100 olarak belirlenmiştir.

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı bilimsel çalışmaları her geçen yıl artıran Ordu Üniversitesinin 2017 yılı akademik teşvik listesine göre 266 öğretim elemanı akademik teşvik ödeneğinden yararlanmaya hak kazanmıştır. 12 öğretim elemanının 100 tam puana ulaştığı listede  70 öğretim elemanının 70 ila 100 arasında puan aldıkları görülmektedir.

266 araştırmacının akademik teşvik almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz; küresel boyutta bilgi üreten, bilimsel, kültürel birikimin oluşmasını ve egemen olmasını sağlayacak ülke kalkınmasına, bilimin gelişmesine katkıda bulunacak ulusal değerlere bağlı, araştıran, sorgulayan, eleştiren, sorumluluk sahibi, mesleki anlamda donanımlı, yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bu amaçla Üniversitemiz; bilimin, toplumumuzun ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yürütülen bilimsel faaliyetleri desteklemek amacıyla Yükseköğretim Kurumu tarafından 2015 yılından itibaren uygulanmaya başlanan Akademik Teşvik Ödeneği, akademisyenlerimize çalışmaları esnasında kuşkusuz müspet katkı sağlayacaktır. Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve teşvik almaya hak kazanan değerli araştırmacılarımızı tebrik ediyor, kendilerine yaptıkları bilimsel çalışmalarla bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya