Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

 

15.06.2017

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2016-2017 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Fikri Balta,  Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Ziraat Fakültesi birincisi Gülhan Köse, “Ziraat Fakültesi öğrencileri olarak insan hayatının temelini oluşturan tarım ve gıda sektörüne katkı sağlamak üzere aldığımız lisans eğitimimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. En büyük temennimiz ülkemiz için önem taşıyan tarım ve gıda sektöründe hak ettiğimiz yerlere gelmektir. Geçen 4 senelik süreçte kimi zaman zor ve sıkıntılı günlerimizle birlikte neşeli ve mutlu anlarımızın olduğunu da belirtmek isterim. Tüm bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren bütün hocalarımıza teşekkür ederiz. Özgür bireyler olarak kendi ayaklarımız üzerinde durmamızda büyük katkıları olan ailelerimize teşekkür ederiz. Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki yaşamlarında başarılar dilerim.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “1992 yılında kurulan Fakültemizin 2016-2017 dönemindeki 20’nci mezuniyet törenini sizlerle gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Fakültemizin 25’inci kuruluş yıl dönümü. Bugüne kadar bin 146 öğrenci mezun etmiş olup halen 642 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Değerli genç meslektaşlarım, tarımsal üretimde sizlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Bildiğiniz gibi tarım alanları doğrusal artarken nüfus geometrik olarak artış göstermekte dolayısıyla insan beslenmesi için gıda ihtiyacı sürekli artış göstermektedir. Öncelikle eğitim öğretim ile akademik araştırmalarımıza verdikleri sonsuz desteklerden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve rektörlük üst yönetimine, akademik ve idari personelimize teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, uzun süren eğitim maratonunun sonuna geldiniz, bu 4 yıllık eğitim süreci ile meslek hayatına atılma aşamasındasınız. Eğitim sürecini başarı ile tamamladığınız için sizlere tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz sevgili öğrenciler, hayatınızın uzun ve aynı zamanda zorlu bir sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığınız bugünde, ideallerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir aşamayı geride bırakıyorsunuz. Yüreklerinizi coşku ve heyecanla dolduran bu törenle yaşamınızda yeni bir dönemin kapılarını aralıyorsunuz. ‘Benim güneşim batar yeniden doğmak için’ sözünün gereği olarak bugün sizlerden ayrılıyoruz. Bu ayrılıkta biraz hüzün var. Ancak bunun bir ayrılık değil bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sizler, Ordu Üniversitesinin daima gururu olacaksınız. Ordu Üniversitesi mensubu olarak eğitim hayatınız süresince edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler hayatınızın bundan sonraki kısmında sizlere ışık olacak ve yolunuzu aydınlatacaktır. Üzerinizde emeği bulunan başta aileniz ve hocalarınız olmak üzere herkesin beklentilerini karşılamak için yılmaz bir mücadele azmiyle çok çalışmalı, ülkemiz ve milletimiz adına üstlendiğiniz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum.” dedi.

Törende fakültesini derece ile bitiren öğrencilere plaketleri verildi. Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte birincisi Gülhan Köseye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara fakülte ikincisi Sinem Çetin’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta fakülte üçüncüsü Merve Çoban’a plaketlerini verdi. Ayrıca mezun olan öğrencilere fakülte öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgesi verildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, gıda mühendisliği yeminin edilmesi ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya