Ünye İİBF’de Mezuniyet Heyecanı

 

14.06.2017

Üniversitemiz Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016-2017 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Ünye Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Ünye İİBF birincisi Arzu Göç, “Fakülte birincisi olmak ve bu konuşmayı yapmak dört yıllık eğitim serüvenime başlarken ilk hedefimdi bunu gerçekleştirdim. Şimdiki hedefim çok kıymetli hocalarım gibi başarılı bir akademisyen olmak. Eğer bir şeylere sahip olmak istiyorsak öncelikle bir hedef belirlemeli ve bunun için çok çalışmalıyız. Bu dört yıllık süreci ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Kimi zaman arkadaşlarımızla birlikte sabahladık, kimi zaman sunumlar yaparken hocalarımızın karşısında birlikte heyecanlandık. Her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen değerli ailelerimize, Fakültemize her türlü imkanı sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve değerli hocalarımıza teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Ünye İİBF Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, “Bugün, hem mezunlarımızın hem ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü. Bugün bir kutlama, mutlulukları ve sevinci paylaşma günü. Diğer yandan, birazdan mezun edeceğimiz sevgili öğrencilerimiz henüz diplomalarını almamış ve hâlâ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi kimliğini taşırlarken, onlara son defa bu kimlikleriyle hitap etme heyecanımı da anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Sevgili mezunlarımız, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde aldığınız eğitimin küreselleşen dünyada sizi ne kadar avantajlı kılacağı yahut dünyayı sizin müteşebbis ruhlarınızın kurtaracağına dair bir konuşma yapmadığımın farkındasınız. dindiğiniz eğitim, sizlere meslek hayatınızda önemli bir avantaj oluşturacak elbette. Bu eğitimi, yalnızca aldığınız dersler ya da yaptığınız ödevler olarak görmediğinizi biliyorum. Üniversite, bunların çok daha ötesine giden bir eğitim sürecidir. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan öğrencilerin özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe geleneği ve duruşu, sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir boyutunu oluşturuyor. Sizleri dinlemekten başlayarak, karşımızdakini dinlemenin, anlamanın ve kendimizi onun yerine koymanın ne kadar önemli olduğunu her an hissedeceğimiz bir ortam oluşturmaya çalıştık. Başkasını dinlemeyi ve anlamayı bilmek; kendi doğrularımızın tek doğru olmadığını kabul etmek; kendimizi sorgulamak ve yenilemek, gerçek anlamda özgürlüğün olmazsa olmazlarıdır. Üniversitemizde bu anlamda sağlamaya çalıştığımız özgürlükçü ortam, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin eğitim kalitesi kadar önemli ve sizlere hayatta rehber olması bakımından hayati bir yer tutuyor. Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır; mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmeye katkıları; hayattaki başarıları, çabaları, duruşlarıdır. Belki de her şeyden evvel, sizlerin becerisi, başarısı, sağlam duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Bu nedenle, zannettiğinizden çok daha fazla, çok daha önemli biçimde, üniversitenizi hayatınız boyunca görünür biçimde omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda, başarılar, mutluluklar dilerim. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. ” şeklinde konuştu.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Üniversiteler bir ülkenin gerek duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilginin üretilmesinde ve topluma hizmette önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Aynı zamanda hem ülkenin kalkınmasına, hem de bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine etki eden en önemli kurumlardan biridirler. Bu bağlamda üniversitelerin üzerine düşen sorumluluk; öğrenciyi sadece iş yaşamına hazırlamakla değil, aynı zamanda fayda üreten ve katma değer sağlayan birer birey olarak toplumsal hayata da hazırlamaktır. Değerli meslektaşlarım ve Üniversitemizin tüm çalışanları, gençlerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek, onların her türlü zorluğu göğüslemesi, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmaları ve hayata hazırlanmaları için büyük emekler harcadınız. Bu doğrultuda verdiğiniz uğraşın zahmetli ve sabır gerektiren bir uğraş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacak ve bugün mezun olan öğrencilerimiz tarafından da her zaman şükranla anılacaktır. Şüphesiz, Üniversitemizin bugün bulunduğu konuma ulaşmasında en büyük pay sizlere aittir. Üniversitemizin huzurlu ve güvenli bir eğitim dönemi geçirmesinde, idari personelimizin de önemli katkıları olduğunu belirtmeliyim. Ordu Üniversitesi mensubu olma bilinciyle Üniversitemizin gelişmesine ve büyümesine emeği geçen tüm personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Sevgili mezunlarımız, Ülkemizin seçkin bir üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorsunuz. Bugünden başlayarak, devlet ve toplum yaşamında yeni sorumluluklar üstleneceksiniz. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in yaşatılması ve aydınlık geleceğe taşınması sürecinde belirleyici rol oynayacaksınız. Bilginize, görgünüze her şeyden önce kendinize güvenmelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. Mezuniyet törenimize katılarak, bizlerle tek yürek olup mezun öğrencilerimizin heyecanını, bizlerin gurur ve coşkusunu paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Üniversite hayatı, yaşamımızın önemli dönemlerinden bir tanesidir. Üniversiteler sanatta, kültürde, edebiyatta, sporda kendi istek ve arzuları ile kendini yetiştirip geliştirebilmeleri için son derece elverişli ortamlardır. Biz ilçemizde İktisadi ve idari Bilimler gibi lokomotif bir Fakültenin var olmasından mutlu olduk ve güç aldık. Bu anlamda Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilçemize çok güzel değerler kazandırmıştır. Üniversiteyi güzelleştiren şey fiziki alt yapısından öte orada eğitim veren akademisyenler ve öğrenim gören öğrencilerimizdir. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Ünye İİBF birincisi Arzu Göç’e, Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte ikincisi Tuğba Esmer’e, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel fakülte üçüncüsü Sezer Yıldız’a plaketlerini verdi. Ayrıca Fakülteden mezun olan öğrencilere öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya