Üniversitemizde "Dünyayı Verelim Çocuklara" Temalı Okul Öncesi Eğitim Sergisi Düzenlendi

 

12.06.2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümünün öğretmenlik uygulaması, okul öncesinde kostüm ve aksesuar tasarımı ve çocuk edebiyatı derslerinde hazırlamış oldukları ürünlerden oluşan karma serginin açılışı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel, Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Okul Öncesi Eğitimi Bölümü 2’nci ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin almış oldukları dersler kapsamında yıl boyunca hazırlamış oldukları materyallerden oluşan bir sergide geçici öğrenme merkezleri, çeşitli kostüm ve aksesuarlar ile çocuk kitaplar yer aldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı, “Okul öncesi eğitim, temel eğitim döneminde ilk basamak olmasından dolayı bütün dünyada ve ülkemizde çok önemlidir. Çocukların hayata çok erken ve güçlü bir başlangıç yapabilmesinin yolu nitelikli bir okul öncesi eğitimden geçmektedir. Her çocuk nitelikli bir şekilde okul öncesi eğitimden yararlanabilmelidir. Bu sergiyle öğrencilerimizin emek vererek hazırlamış oldukları ürünlerin hedef kitlesi olan çocuklarla buluşmasını istedik. Nitelikli bir okul öncesi eğitimde en temel unsurlardan birinin nitelikli öğretmenler olduğu bilinciyle öğrencilerimizi elimizden geldiğince en yi şekilde yetiştirmeye gayret ettik.  Bu gayretin daha uzun yıllar sürmesi dileğiyle Fakültemizin kurulmasında emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ş. Metin Kara’ya şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya