Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

 

12.06.2017

Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Fatsa Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Bahar Tokur, Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi, Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir, Fatsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nevzat Aydın, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin ilk konuşmasını öğrenciler adına gerçekleştiren Fatsa Meslek Yüksekokulu birincisi Nefise Kuş, “Beni ve zannederim ki bütün arkadaşlarımı mutlu eden ve aynı zamanda da hüzünlendiren bir gündeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken başka bir sayfasını yeni beklenti ve umutlarla açıyoruz. Başarı, hiçbir zaman tesadüf değildir. Başarı, maddi ve manevi bir takım fedakârlıkların sonucudur. Ben hiçbir zaman sırf başarılı olmak, sırf dereceye girmek için çalışmadım. Sadece öğrenmek ve kendimi geliştirmek adına fedakârlıkta bulundum ve çaba sarf ettim, bu da beraberinde başarıyı getirdi. Başlangıçlar genelde heyecanlı olur, bitişler ise hüzünlü. Bize düşen görev, bayrağı bizden sonraki arkadaşlarımıza teslim etmektir. Ayrıca tüm bu zor eğitim sürecinde bizlere yol gösteren, çok değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için kendilerine minnettarız. Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi diliyorum. Ve tabi ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizden esirgemeyen değerli ailelerimize özverili emekleri için teşekkür ederiz.” dedi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi, “Bugünün özel bir anlamı var çünkü okulumuzun 10. yılında 9. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz. Biz iki yıl boyunca evlatlarınızı, onların ve sizin hedeflerinize uygun şekilde yetiştirirken siz de nice fedakarlıklara katlandınız; hem çocuklarınızı hem bizi bugüne kadar hep desteklediniz ve artık katlanılan fedakarlıkların, çekilen sıkıntıların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi. Biz evlatlarınızın gözündeki sevinç parıltıları eşliğinde bu güzel neticeyi sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Değerli meslektaşlarım, sizin engin sabrınız, hiç bitmeyen çaba ve gayretlerinizin neticesinde, Meslek Yüksekokulumuzun 10. yılında mezunlarımızı uğurluyoruz. Öğrencilerimize sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda birer birey olarak sorumluluklarını bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir yüksekokul mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları birer model oldunuz. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, Fatsa Meslek Yüksekokulu mezunlarımızı sevgiyle uğurlarken tekrar tebrik ediyor, sizlere yaşamınızın yeni döneminde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Üniversiteler, coğrafi ve kültürel farklılıklar nedeniyle değişik biçimlerde toplumsal yapı içerisinde örgütlenmiş, siyasi ve ekonomik güçlerden bağımsız, üreten, inceleyen, sorgulayan araştırma ve öğretim kurumlarıdır. Üniversiteler bir ülkenin gerek duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilginin üretilmesinde ve topluma hizmette önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Aynı zamanda hem ülkenin kalkınmasına, hem de bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine etki eden en önemli kurumlardan biridirler. Çok kıymetli veliler, bin bir emek harcayarak ve büyük fedakârlıklar göstererek, yemeyip yedirerek, giymeyip giydirerek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret, her türlü takdir ve övgüye değerdir. Gayretleriniz ve fedakarlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Değerli meslektaşlarım ve üniversitemizin tüm çalışanları, gençlerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek onların her türlü zorluğu göğüslemesi, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmaları ve hayata hazırlanmaları için büyük emekler harcadınız. Bu doğrultuda verdiğiniz uğraşın zahmetli ve sabır gerektiren bir uğraş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacak ve bugün mezun olan öğrencilerimiz tarafından da her zaman şükranla anılacaktır. Ordu Üniversitesi mensubu olma bilinciyle Üniversitemizin gelişmesine ve büyümesine emeği geçen tüm personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Noyan, “Geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz sevgili öğrenciler, Hayatınızın uzun aynı zamanda zorlu bir sürecini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığınız bugünde, ideallerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir aşamayı geride bırakıyorsunuz. Sizler, Ordu Üniversitesinin daima gururu olacaksınız. Ordu Üniversitesi mensubu olarak, eğitim hayatınız süresince edindiğiniz bilgiler ve kazandığınız değerler, hayatınızın bundan sonraki kısmında sizlere ışık olacak yolunuzu aydınlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. Mezuniyet törenimize katılarak bizlerle tek yürek olup mezun öğrencilerimizin heyecanını, bizlerin gurur ve coşkusunu paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı okul birincisi Nefise Kuş’a, Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan okul ikincisi İlknur Şirin’e, Fatsa MYO Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi okul üçüncüsü Duygu Avınç’a plaketlerini verdi. Ayrıca kendi bölümlerini ilk üçte bitiren öğrencilere Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya