Teknik Bilimler ve Mesudiye Meslek Yüksekokullarının Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

09.06.2017

Üniversitemiz Teknik Bilimler ve Mesudiye Meslek Yüksekokullarının 2016-2017 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Hasan Uğur, akademisyenler, öğrenciler ve mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin ilk konuşmasını öğrenciler adına gerçekleştiren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincisi İdris Ünal Ulukaya, “Geçirdiğimiz iki senemize baktığımızda zamanın hızlı geçtiğini, bu zaman içerisinde zor ve sıkıntılı günlerimizle birlikte neşeli ve mutlu anlarımız olduğunu belirtmek isterim.  Bir yandan zorlu sınavların, projelerin ve sabahlayıp yetiştirilmesi gereken her şeyin artık bitmiş olmasının verdiği hafiflik, bir yandan da ayrılıyor olmanın verdiği üzüntü içerisindeyim. Mezun olduk gidiyoruz. Bu süreci ailelerimizin hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Tüm bu zorlu eğitim süresince bizlere yol gösteren hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve anlattıkları her konu için kendilerine minnettarız. Tabi ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize özveri ve emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatta başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün,“1976 yılında kurulan Yüksekokulumuzun 40 yılını gururla kutluyoruz. Şu anda ilk mezunlarımızın çocukları öğrenci olarak aramızda.  Yaklaşık 19 bin mezun verdik. Halen 8 bölümde 3 bin 847 öğrenci ile eğitim öğretimimizi sürdürmekteyiz.  Ben yüksekokulum adına öğrencilerimle gurur duyuyorum. Çünkü öğrencilerimiz öncelikli olarak vatanperver, ülke ve millet sevgisiyle dolular. Bu temelleri çocuklarına atan siz anne babalara çok teşekkür ediyorum.   Biz bu temelleri güçlendirdik ve üzerine de evrensel çağdaş bilgilerle öğrencilerimizi donattık.  Öğrencilerimizi yetiştirme çabamızda bize en büyük desteği veren Rektörümüz Prof.Dr. Tarık Yarılgaç’a ve öğrencilerimizi kendi evlatları gibi en güzel şekilde yetiştiren değerli mesai arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Değerli veliler, iki yıl önce bize teslim ettiğiniz evlatlarınızı artık birey olarak bugün size teslim ediyoruz.  Katılımlarınızdan ve yetiştirdiğiniz evlatlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerim.   İki yıl boyunca çok yoğun olarak teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayarak tekniker unvanı almayı hak ettiniz.  Artık anne babanızın ve Türk milletinin size verdiği emeğin karşılığını verme zamanı geldi. Çok çalışacaksınız, yılmayacaksınız ve ülkemizin yükselmesinde bir basamak olacaksınız.  Yolunuz ve bahtınız açık olsun. “dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “40. yılını tamamlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, Üniversitemizin kadim ve müstesna bir birimi olarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize yılmadan hizmet etmektedir. Kırk yıl boyunca 20 bine yakın nitelikli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan insanlar yetiştirerek görevini layıkıyla ifa eden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, kurumumuzun yüz akı olarak bizleri gururlandırmaktadır. Bugün 4 bin öğrenci ile yoluna devam etmekte olan Meslek Yüksekokulumuz geçmişinden aldığı güç ve deneyimle ülkemizin aydınlık geleceğinde her dönem ve süreçte söz sahibi olacak nesiller yetiştirecektir. Yine bugün Teknik Bilimlerle mezuniyetini beraber gerçekleştirdiğimiz Mesudiye Meslek Yüksekokulumuz, 2002 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayarak ilimizdeki eğitim seferberliğinde Üniversitemizin güzide bir birimi olarak yerini almıştır. Özellikle altını çizerek şunu belirtmek isterim ki ilçelerimizde bulunan birimlerimizde, Üniversitemiz bünyesine katılan gençlere kaliteli eğitim hizmetleri sunduğumuz sürece büyüme ve gelişme hızımız katlanarak devam edecektir. 300’den fazla öğrencisiyle Mesudiye’ye hayat veren Yüksekokulumuz, yürüttüğü ve yürüteceği her türlü bilimsel çalışma ile ilçemizin, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli paydaş olarak kurumumuzu temsil etmektedir.”şeklinde konuştu.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının önemli bir kısmını bu süreçte tamamladıklarını ifade eden Rektör Yarılgaç, “Gençlerimiz, bundan sonra iş hayatına atılacaklar; çeşitli kamu kuruluşlarında ya da özel kurumlarda istihdam edilecekler, eğitim hayatlarını lisan, lisansüstü ve doktora çalışmalarıyla ulusal ya uluslararası alanlarda devam ettirecekler. Mezun ettiğimiz bu gençlerimize hayat boyu yılmadan çok çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelip birçok şeyi başaracağınızı göreceksiniz. Gelişerek, kendini daima yenileyerek, bilime ve insanlığa her şart ve durumda katkı sağlayarak sonsuza dek yaşayacak olan Üniversitemizin bu mezuniyetinin ülkemiz adına hayırlara vesile olması en büyük temennimizdir. Sizleri mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Teknik Bilimler MYO birincisi İdris Ünal Ulukaya ve Mesudiye MYO birincisi Yasin Şensoy’a; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara Teknik Bilimler MYO ikincisi Reyhan Aktürk ve Mesudiye MYO ikincisi Abdulkadir Güler’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Teknik Bilimler MYO üçüncüsü Yağmur Şafak Bozoğlu ve Mesudiye MYO üçüncüsü İlknur Şenel’e plaketlerini verdi. Ayrıca kendi bölümlerini ilk üçte bitiren öğrencilere Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından başarı belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya