Rektör Yarılgaç, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2. Üst Kurul Toplantısı ve "Bölge için Proje Çalıştayı"na Katıldı

17.05.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2. Üst Kurul Toplantısı ve "Bölge için Proje Çalıştayı"na katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan çalıştaya DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Samsun, Tokat, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ve on üniversiteden yüzü aşkın akademisyen katıldı. İki gün süren çalıştayda turizm, tarım sanayi, girişimcilik, ar-ge ulaştırma, tarımsal ve kırsal altyapı, enerji, kültür ile yerel düzeyde kurumsal kapasitenin geliştirilmesi konularında 13 proje sunumu gerçekleştirildi. Çalıştaya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ve Üniversitemizin farklı birimlerinden akademisyenler katıldı.

Üniversitelerle sürekli iletişim ve istişare içinde bulunduklarını belirterek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce,  "Bölgesel ve yerel ölçekte hazırlanan planların etkili bir şekilde hayata geçirilebilmesi için kamu kurumlarının orta ve uzun vadeli amaçlarının temel ilke, hedef bölge için bunlara ulaşılabilecek izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarının makro ölçekteki planlarla uyumu büyük önem arz etmektedir. Toplumları geleceği hazırlamada lokomotif rol üstlenen kalkınmanın adeta iskeleti niteliğinde olan üniversitelerimizin gerçekleştireceği çalışmaların sadece üniversitelerimizin kurumsal gelişmesine değil ülkemizin kalkınma çabalarına olumlu yönde etki edecektir. İşte bu nedenle ki idaremiz kurulduğu günden buyana farklı alanlarda gerçekleştirdiği bir çok çalışmada üniversitelerimize iletişime geçmiş istişarelerde bulunmuş ve bir çok projeyi de birlikte hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 2014 - 2018 yılları arasında kapsayan DOKAP Eylem Planı'nın gerek hazırlık aşamasında gerekse planın şu andaki uygulama aşamasında üniversitelerimizin en büyük paydaşlarımız olmuştur. Zaten 2014-2018 yılı 10. kalkınma planında iki madde olarak bu ön görülmektedir" dedi.

Etkili ve önemli bir çok çalışmayı başlatmış bulunduklarını kaydeden Yüce, " DOKAP eylem planında bulunan 34 eylem adımı kapsamında 115 adet proje teklifi birliğimize sunulmuştur. Bu doğrultuda stratejik planlama kurulumuz gelen proje tekliflerini değerlendirerek 8 konu başlığında proje çalışma gruplarının oluşturulmasına karar vermiş ve bugün burada toplanmamıza vesile olan çalıştayımızın yapılmasını planlamıştır" diye konuştu.

Yüce, "Belirlenen 13 proje grubunun, başkanlığımız koordinasyonunda hazırlayacakları projeleri yine başkanlığımız kanalı ile yatırım programına teklif etmeyi planlıyoruz. Böylelikle birliğimiz, kuruluş felsefesini oluşturan akademik altyapı ve birikiminin kalkınma politikalarına yansımasını bu şekilde sağlamış olacaktır. Başkanlığımız ilerleyen süreçte de birliğimiz vasıtasıyla üniversitelerimizle olan iş birliğini azami düzeyde sürdürmeye devam edecektir. Unutulmamalıdır ki fikri olgunlaşması akademik mecrada gerçekleşmemiş hiçbir kalkınma çabası başarıya ulaşamaz." dedi.

 

 

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya