Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde “Meteroloji ve Denizicilikte Önemi” Konferansı Verildi

 

15.05.2017

Üniversitemiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde “ Meteroloji ve Denizicilikte Önemi” konulu konferans verildi. 

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa,  Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Bahar Tokur,  Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce,  Samsun Meteoroloji 10. Bölge Teknik Şube Müdürü Ali Kesimoğlu, Ordu Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak, Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   

Ordu Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak tarafından gerçekleştirilen konferansta ülkenin üç tarafının denizlerle çevrilmiş olmasından dolayı denizciliğin önemini vurgulandı. Çakmak,  gözlemlerin alınması, dağıtımı ve arşivlenmesinin deniz meteoroloji programının uygulamasını sağlayacak temel unsur olarak kabul edildiği ve ülke güvenliğini sağlayan Deniz Kuvvetlerinin meteorolojik desteği yanında, her gün büyüyen ve modern sistemlerle donatılan deniz ticaret filosu ile balıkçılık, deniz ve yat turizmi, deniz kirliliği, kıyıda ve kıyıdan uzakta yapılan su altı maden ve petrol araştırmaları deniz meteorolojisi tahmin ve verilerine ihtiyaç duyulduğunu ve bu nedenle deniz meteorolojisine gerek uygulamada gerekse bilimsel açıdan bakıldığında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Konferansta ayrıca Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir tarafından, gemi adamları başvuruları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Buna göre, yakın bir zaman içerisinde gemi adamları başvurularını liman başkanlıkları aracılığıyla değil, elektronik ortamda gerçekleştirileceği bilgisi aktarıldı.

Konferansın sonunda, öğrenci ve katılımcıların soruları  cevaplandırılarak gemi adamları tarafından hayati önem taşıyan meteorolojik bilgilerin, daha hızlı erişimin sağlanabileceği IOS ve Android sistemler için de geliştirilmesi gerektiği ve kurumlar arası iletişimin bundan sonra geleneksel olarak devam etmesi gerekliliği konularında fikir birliğine varıldı.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya