“Anne Üniversitesi” Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

11.05.2017

Üniversitemiz ve Altınordu Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Anne Üniversitesi” projesi 8 hafta süren eğitimin ardından sona erdi. "Anne Üniversitesi” projesi kapsamında eğitimini tamamlayan anneler için Üniversitemizde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Zaimoğlu, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde annelerle yapılmış röportajlardan oluşan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Filiz Zaimoğlu, “   Hayat boyu öğrenme anlayışıyla üniversite-toplum iş birliğini güçlendirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak amacıyla yürüttüğümüz bu projede annelerle bir arada olmaktan ve onları Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Gönüllü bir eğitim süreci gerçekleştirerek bu çalışmamızın amacına ulaştığına inanıyorum. İlimizle Üniversitemizin bütünleşmesi noktasında değerlendirdiğimiz bu projeye katılan değerli annelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Bu proje gündeme ilk geldiğinde hedefimiz var olan bir olumsuzluğun giderilmesi idi. Bu olumsuzluk Ordu ilinin boşanma oranlarında ön sırada yer almasıydı. Proje ile aile içerisindeki iletişimin kurulmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 8 hafta içerisinde özverili bir çalışma gerçekleştirildi ve bu 8 hafta içerisinde topluma bir mesaj verdik. Bu mesajda üniversite sıralarından geçmek annenin evladına, evladın da annesine bakış açısını son derece değiştiriyor. Bu sebeple biz bu tür projelerimize Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde devam etmeyi düşünüyoruz. Proje de emeği geçen tüm ekibimize ve Üniversitemize sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasına annelerin hayatın merkezinde olduğunu belirterek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Bu süreçte anne ve anne adayları öz verili bir çalışma gerçekleştirdi. Onları tebrik ediyorum.  Anneler her şeyin merkezinde çünkü onlar nesilleri yetiştiriyor. Bütün yükü üstlenen ve çocukların bütün hissiyatıyla bir arada olan annelerdir. 8 hafta boyunca derslere katılım göstererek akademisyenlerimizden yeni bilgiler öğrenmeniz bizim için çok değerliydi. Bütün annelerimizi tek tek kutluyor, hayat boyu başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tören, mezun olan annelere diplomaların, projeye katkı sunan öğretim elemanlarına teşekkür belgesinin verilmesi ve kep atma etkinliği ile sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya