“Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” Kongresi Bin 200 Akademisyenin Katılımı ile Üniversitemizde Başlıyor

 

09.05.2017

Üniversitemiz ile Eğitim Araştırmaları Birliği tarafından ortaklaşa  düzenlenen “Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde başlayacak.

11-14 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan kongre için Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği (WERA) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Yunus Eryaman,  Eğitim Araştırmaları Birliği Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Eğitim Araştırmaları Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği (WERA) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Yunus Eryaman, “Eğitim Araştırmaları Birliği ve Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile birlikte 16 ülkeden bin 200 akademisyenin katılımıyla uluslararası bir kongre gerçekleştireceğiz. Kongremizde özellikle “Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları” temasını ön plana çıkardık. Kongremizi Milli Eğitim Bakanlığı, Uluslararası Eğitimciler Birliği, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği desteklemektedir. Türk Eğitim Araştırmaları Birliği ülkemizi uluslararası düzeyde temsil eden en büyük sivil toplum örgütüdür. Önümüzdeki sene 11’incisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Nitel Araştırma Kongresi çerçevesinde de Ordu Üniversitesi ile birlikte bir Türkiye günü düzenleyeceğiz. Böylelikle hem Ordu şehrimize bin 200 akademisyenle önemli bir katkı sağlayacağız hem de önümüzdeki sene ABD’de gerçekleştirilecek Türkiye günüyle de Ordu’nun tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kongreler ve diğer bilimsel etkinlikler, farklı ülkelerden bilim insanlarını bir araya getirmesi, bilimsel çalışmaların paylaşıldığı etkileşimli ortamlar sunması ve gelecek için yeni çalışmaların temellerinin atılmasına imkân sağlaması bakımından önem arz etmektedir. Üniversitemiz ve Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği (EAB) iş birliğiyle düzenlenen, IX. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi; “milli irade bilinci, demokrasi ve eğitim” gibi toplumları yakından ilgilendiren ve insanların temel hakları olarak görülen bu önemli kazanımlara gelişen son olaylar üzerinden ışık tutacaktır. Ordu Üniversitesi ailesi olarak bilimsel etkinlikleri içtenlikle destekliyor, bu tür etkinliklerin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya