Ulubey MYO’da “Bankacılık Kariyer Günleri” Düzenlendi

 

08.05.2017

Akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Ulubey Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, uzman kişiler tarafından, bankacılık ve sigortacılık mesleği ile kariyer planlamaları ve kariyer hedeflerine ulaşmada dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında öğrencilere ipuçları verildi.

Etkinliğin ilk gününde öğrencilere hitap eden Akbank Ordu Yeni Mahalle Şube Müdürü Murat Durmuşkaya, başarılı bir kariyer için öğrencilerin kendileriyle ilgili bir SWOT analizi yapmalarını, güçlü ve zayıf yönlerini belirleyip, fırsat ve tehditleri dikkate alarak buna göre planlama yapmaları gerektiğini kaydetti. En büyük yatırımın kişinin kendisine yaptığı yatırım olduğunun altını çizen Durmuşkaya, “Bankacı olarak yatırımın, birikimin ve kazancın ne demek olduğunu en iyi sizler bileceksiniz. Kendinize yatırım yaparsanız, mesleki birikiminizi artırırsanız bunun size geri dönüşümü, kariyer basamaklarını sağlam ve hızlı bir şekilde tırmanmak şeklinde olacaktır.” tavsiyesinde bulundu. “Kariyer Günleri”nin ikinci gününde ise özel bir katılım bankasının müdürü tarafından öğrencilere, katılım bankacılığının farkları ve bu alandaki kariyer fırsatları hakkında bilgi verildi.

Düzenlenen etkinliğin çok verimli geçtiğini, öğrenciler kadar öğretim elemanları açısından da faydalı olduğunu ifade eden Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mesut Temel, öğrencilerin teorik bilgilerinin, profesyonel kişiler tarafından verilen mesleki bilgilerle daha da anlamlı hale geldiğini söyledi. Devlet bankalarının katılım bankacılığına el atması ve yabancıların Türk bankacılık sektörüne olan ilgisiyle yeni fırsatların doğduğunun altını çizen Temel, “Ancak bu fırsatları yakalayabilmek ve bu trende yer alabilmek için kariyer planlamasını doğru yapmak, kendimizi sürekli geliştirmek ve sektörün dinamiklerini yakından tanımak gerek. Bankacılık ve sigortacılık sektöründe yoğun bir rekabet var. Bu sebeple vizyonlarının genişlemesi, rekabete ayak uydurabilmeleri, düzgün bir kariyer planlaması yapabilmeleri için öğrencilerimizle sektörün deneyimli isimlerini bir araya getirdik.” dedi. Temel, Bankacılık Kariyer Günleri etkinliğinin geleneksel hale getirileceğini de sözlerine ekledi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya