ODÜ’de Bölge Sağlık Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri Afilasyon Toplantısı

 

04.05.2017

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Kaya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Şaban Şimşek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak katıldı.

Bölgedeki sağlık eğitimi ile sağlık hizmetlerinin afilasyonunun gerçekleştirilmesi ve uygulanması sürecinde ortaya çıkan sorunlar, bu sorunların çözüm yollarının ele alındığı toplantıda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şaban Şimşek kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Şimşek, “Daha önceki bir toplantımızda Giresun Üniversitesinin bu konuda çok ciddi sorunları olduğunu gördük, ilgili dekan ve başhekim ile görüştük. Baktık ki sorun bölgesel hatta Türkiye sorunu. Bu vesile ile bu raporu bölge raporu haline getirmeye kara verdik ve Samsun, Ordu, Giresun, Rize illerinin afilasyon ile ilgili sorunları ve sağlık eğitimindeki sorunları dile getirmeye çalıştık. Bunun bölge raporu haline gelmesi için bir çalışma yapmaya karar verdik. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Üniversite öğretim üyeleri, tıp fakültesi öğrencilerinin pratik uygulama eksikliğini kapatmak için Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden faydalanması gerektiğini düşünüyor. Akademisyenlerimiz, tıp öğrencilerin eğitim amacıyla Sağlık Bakanlığı hastanelerine gitmesinin, iki taraf için de yararlı olacağına dikkat çekmekteler. Tıp fakültesi öğrencilerine mezun olmadan önce uygulanacak bir afiliasyon programının, öğrenciler için çalışma ortamının görülmesi, pratik beceri kazanma; Bakanlık hastanelerindeki eğiticiler için de bilgilerini tazeleme anlamına gelmektedir. Bölgedeki tıp fakültelerinin sorunlarının değerlendirildiği toplantıda bölge hastanelerini kalkındıracak iş birlikleri ile ilgili ortak çözüm önerilerinin bölgedeki tıp fakültesi öğrencilerine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sunum ve katkılarından dolayı misafirlerimize teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.

       

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya