Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (ORDİF 52) Açıldı

 

30.03.2017

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, İŞKUR Fon Yönetimi ve Aktuerya Daire Başkanı Fazlı Küçük, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, daire müdürleri, işadamları ve üniversite öğrencileri katıldı.

         

İşverenlerle iş arayanları ortak bir platformda buluşturarak işsizliği minimum seviyeye indirip istihdamın arttırılmasını amaçlayan “Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(ORDİF 52)"nın açılış programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Yaşadığımız sürece birçok ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı gidermek için de muhakkak emek sarf edip para kazanmak durumundayız. Bunu yapmak için de donanım sahibi olmakta sayısız fayda var. Eğer donanım sahibi değilsek rakiplerimiz bizim önümüze geçer. Nitelik kazandıkça rakiplerinizi azaltmış olursunuz. Yeter ki nitelikli, donanımlı olun. Eğer siz kendinizi çok iyi yetiştirebilirseniz, mesleğinizde, sanatınızda da çok iyi olursanız ve artı niteliklerle de bunu taçlandırırsanız, dünyanın her yerinde iş bulabilirsiniz.” dedi.

İstihdamın artırılmasına yönelik çalışmalara ve çabalara her zaman destek verdiklerini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında ilimizde istihdam edilecek yaklaşık 2 bin istihdamın yarıya yakınını bizler kullanmış olacağız. Bu süreçten en üst düzeyde istifade eden kurumların başında biz geliyoruz. Hükümetimize, devletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. 2023 vizyonuna yönelik hükümetimizin, devletimizin bu perspektifine biz Ordu şehri olarak sonuna kadar destek veriyoruz.  Özellikle istihdam ve kalifiye istihdam konusunda İŞKUR ve SGK’nin birlikte yapmış olduğu bu çalışmalara sonuna kadar destek oluyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, “İçimizden gelen dinamiklerimizi, birliğimizi beraberliğimizi, çalışma hayatındaki beraberliğimizi ortaya koyarak ciddi manada bir çalışma başlattık. 12 ekibimizle birlikte bütün illerde neredeyse ev ev aileleri gezerek, esnaflarımızı dükkan dükkan dolaşarak çalışma hayatındaki milli seferberliğe katkı noktasını bütün unsurlarıyla harekete geçirerek çalışmaya devam ediyoruz. Yıllık hedefimizi 2 milyon iş başı olarak belirledik. 2 milyon kişiye iş bulacağız. Aslında iş bulma noktasında açık iş dediğimiz açık iş pozisyonlarımız var, ama işverenlerin istediği vasıflı elemanların bulunması noktasında ciddi manadan sıkıntımız var. Bir tarafta işsizlerimiz var bir taraftan işçi arayan işverenlerimiz var. Demek ki burada bir sorun var ve biz bu sorunu görüyoruz. Eğitim de istikrarın beraber kurgulanmadığını, genç nüfusumuzun eğitimle ilgili rehberliğini ve projeksiyonunu yaparken burada eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle en önemli kaynağımız olan gençlerimizi iyi bir şekilde yönlendirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Fuar açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bu tarz fuarlar, işverenlerin istihdam alanında beklentisinin anlaşılmasını sağlarken diğer taraftan işi gücü niteliğinin belirlenmesinde taraflara yol göstermektedir. Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akyazı Yerleşkesi’nde kariyer günleri olarak İŞKUR İl Müdürlüğü ile başlattığımız ve sonrasında güzel bir kararla istihdam fuarına dönüştürdüğümüz bu etkinliğin tüm ilimizi kapsamasından dolayı çok mutluyum. Bu fuarın istihdam oluşturan tüm paydaşlar açısından çok önemli olduğu kanaatindeyim. Etkinlik çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, Üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarının, şirketlerin, firmaların bir araya gelip ortak hareket ederek iletişim kurmaları bölgemizde yaşanan istihdam probleminin çözümünde önemli bir rol oynayacaktır. Bizler nitelikli iş gücünün artırılarak istihdam sorununun ortadan kaldırılması hususunda üzerimize düşen sorumluluğu gençlerimizi yenilikçi ve girişimci bir ruhla yetiştirerek yerine getirmeye çalışıyoruz. İş hayatına atılacak olan gençlerimizi burada sektörle buluşturarak hem kendimizi değerlendirme fırsatı hem de onların bireysel ya da ekip olarak neler yapabilecekleri konusunda fikir kazanmalarını sağlamış oluyoruz. Bu fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ise konuşmasında işvereneler, iş arayanlar ve yöneticilere seslenerek, "Ülkemizde üretimi artırmak, istihdamı artırmak için bir kişi çalıştırıyorsak iki kişi, yüzde 20 kar ediyorsak işveren olarak yüzde 15 kar yüzde 10 kar ediyorsak yüzde 5 hatta gerekirse zarar etme pahasına bu ülkenin dinamiklerini ayağa kaldırma pahasına ülke ekonomisini daha yukarıya taşıma istihdamı daha da yükseltme pahasına elimizi taşın altına koyacağız.  Ordu’dan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Ordu da 27 Mart itibariyle 2600 ek istihdam oluşturuldu. Türkiye genelinde 450 bin rakam bunun için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Fuarın açılış töreninin ardından, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve protokolün diğer üyeleri fuar alanında yer alan 52 kuruluşun stantlarını gezerek firma yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya