Kamu Yöneticiliği Kariyeri Etkinliği Vali Balkanlıoğlu'nun Katılımıyla Gerçekleştirildi

 

15.03.2017

Üniversitemiz  Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Diplomasi Kulübü tarafından  "Kamu  Yöneticiliği Kariyeri" etkinliği düzenlendi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, Diplomasi Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Figen Taşkın,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, “ Bu etkinlikte Sayın Valimizi aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimizin Valimizi çok dikkatli bir şekilde dinlemesi gerekiyor. Türkiye’de iktisadi sorunlar, idari yapıdan kaynaklanan sorunlar son dönemde reform çabalarıyla belirli bir noktaya kadar getirilmiştir. Dolayısıyla içerisinde yaşadığımız dönem sıkıntılı bazı gelişmeleri içerisinde barındırmış olsa bile biz bütün arkadaşlarımızla geleceğe umutla bakıyoruz. Çalışmalarımızı da bu anlayış içerisinde gerçekleştiriyoruz. Fakültemizi, ülkemizdeki gelişmiş üniversitelerin fakültelerin düzeyine yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Valimizin bu çalışmalarımızda bize enerji verecek olmasından ve katılımından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kamuda görev almak isteyen öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği, kariyerlerinde başarılı olmak için atmaları gereken adımların neler olduğu, kariyer basamaklarında tırmanırken karşılaştıkları sorunlar karşısında nelere dikkat edecekleri konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Vali Balkanlıoğlu, meslek seçiminin önemine dikkat çekerek kendisinin neden mülki idare amirliği mesleğini tercih ettiğini öğrencilerle paylaştı.

Yetersiz koşullarda okuduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, "O, dönemlerde ben Vali olmak istiyorum desem kimse inanmazdı. Ancak, her türlü olumsuz şartlara rağmen hep okuduk, derslerimize çok çalıştık ve bugün Vali olarak karşınızdayım. Bir şeyi kafaya koymuşsanız, hedefinizi belirlemişseniz başarı da kaçınılmazdır." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, "Bizlerin bir diğer görevi de  vatandaşla devlet arasında köprü olmak. Vatandaşın her türlü, dilek, şikayeti bize gelebilir. Gelen bu istekleri inceler çözüme kavuştururuz. Vatandaşların refahı için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz." dedi.

Balkanlıoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Sosyal yönünüz, iletişiminiz güçlü olsun. Yabancı dilinizi, kendinizi sürekli geliştirin, farklı olun. Tercih edeceğiniz mesleğin artılarını, eksilerini iyi bilip ona  göre meslek seçiminde bulunup bilinçli bir meslek tercihi yapmanızda fayda var." şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu’na Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya