Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

 

Toplum sağlığının kalitesi ve fertlerin mutlu bir yaşam sürmesi sağlık hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesine bağlıdır. Hem fiziksel hem ruhsal açıdan sağlıklı olan bireyler toplumsal refahın kalkınmasına katkı sunabilmektedirler. Önce insan anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin etkin ve kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi, nitelikli bir toplumun çağdaşlığının ön koşuludur.

Ülkemiz, tıp eğitimi ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki gelişmeleri en son buluş ve teknolojileri yakından takip etmekte ve başarıyla uygulamaktadır. Bu başarı; köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisinin ortak gayretleriyle bugünlere gelmiştir. Bilim insanlarımızın ve hekimlerimizin, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Bütün dünyada yaptıkları bu başarılı ve özverili çalışmalarla güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz,  en temel insan hakkı olan ‘yaşama hakkının’ korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedirler.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı ilke edinen, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla icra eden, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerini aksatmayan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım. 

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya