Fen Bilimleri Enstitüsü Büyümeye Devam Ediyor

 

14.03.2017

Bu yıl açılan doktora programı ile ilk öğrencisini alan Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dalı aynı zamanda yüksek lisans programında da ilk mezununu verdi.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’ nda Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde açılan Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programı 1 Şubat 2017 tarihinde ilk öğrencisini alarak doktora düzeyinde eğitim vermeye başladı.  Bununla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Prof. Dr. Cengiz Özyürek danışmanlığında “Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Astronomi Konularının Öğretimi Öz-Yeterlik İnançları: Bir Karma Yöntem Araştırması” konusunda çalışmalarını tamamlayan Filiz Demirci, Fen Bilgisi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programının ilk mezunu oldu.  

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Özyürek  yaptığı açıklamada “Gençlerin en çok ilgilerini çeken bilim dallarından birisi de astronomidir. İçinde bulunduğumuz evrene ilişkin var olan olguların anlaşılmasında astronomi konularının öğrenimi önemlidir. Bu önem ve gerekliliğe karşın ülke çapında astronomi eğitimine yönelik yapılan çalışmaların istenilen düzeyde olmadığı, ancak son 20 yılda astronomi öğretimine ilişkin farkındalığı artırıcı ve etkili astronomi öğretimine yönelik çalışmaların yapıldığı görülmektedir. Özgün nitelikte olan ve bireylerin donanımlı ve etkin şekilde yetiştirilmesinde önemli role sahip olan öğretmenlerle yürütülen bu çalışmanın, ulusal ve uluslararası alanda araştırmacılara ve uygulayıcılara katkı sağlayacağını umuyorum.  Bilim uzmanı unvanını alan öğrencimin başarısını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz konuyla ilgili olarak “Ordu Üniversitesine bağlı Fen Bilimleri Enstitüsü; kuruluşundan itibaren, evrensel bilim ve teknolojiye katkı sağlayarak yetkin, bilgili, yaratıcı düşünceye sahip bilim insanları ve uzmanlar yetiştirerek, 13 anabilim dalında yüksek lisans, 9 anabilim dalında ise doktora programı yürüterek bilim dünyasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ordu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı’ndan ilk olarak mezun olan ve aynı anabilim dalında açılan doktora programına ilk kez kayıtlanan öğrencimizi ve anabilim dalı öğretim üyelerimizi akademik başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.” dedi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya