Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç 54’üncü Paris Uluslararası Tarım Fuarı’na Katıldı

 

13.03.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan ile birlikte, Avrupa’nın en büyük fuarlarından olan ve bu yıl 54’üncüsü düzenlenen Paris Uluslararası Tarım Fuarına Katıldı.

Porte de Versailles’te 27 Şubat-2 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen, çok sayıda tarımsal ürün ve tarım araç-gereçlerinin sergilendiği fuar alanında; traktörler ve çekme ekipmanları, bileşenler, parçalar ve aksesuarlar, elektronik ekipmanlar, toprak işleme, ekim, dikim, hasat (samanlar, tahıllar, kökler, meyve ve sebzeler, vb...), hasat sonrası (temizleme, ayıklama, kurutma, ambalajlama), tropik ve özgün tarım için teçhizatlar, işleme, taşıma, depolama ve binalar, hayvancılık malzemeleri ve ekipmanları, süt sağma ve ekipmanları, damızlık hayvan yetiştiricileri, hayvan yetiştirici dernekleri, kırsal ve orman alanları oluşturma ve bakımı, yeşil alanlar için profesyonel teçhizatlar, yenilenebilir enerjiler, kurumsal hizmetler, danışmanlık, işletme, bilgisayar programları gibi çok geniş ürün yelpazesi ilgi çekti.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Birçok alanda olduğu gibi tarım sektöründe de geleneksel uygulamaların yerini teknolojik uygulamaların alması nedeniyle sektördeki yenilik ve gelişmeleri yakından takip etme gerekliliği ortaya çıkmıştır. Tarımda toprak, su, güneş ne kadar gerekliyse bilgi ve teknoloji de bir o kadar önemlidir. İnsanoğlunun tarımsal üretimde, var olan kaynakları zarar vermeden en verimli, en uygun en ekonomik şekilde kullanabilmesi için teknolojiden yararlanması gerekir. Modern tarım teknolojilerinin uygulanmasını sağlayan, teknolojik tarımsal ürünlerin sergilendiği fuarlarda yeni tarım araç ve gereçlerini yakından görüp inceleme olanağının yanı sıra üretimde modern teknikler kullanarak verimliliği maksimuma çıkarmayı amaçlayan çalışmaları ve ürünleri görmek, bu gelişmeleri yakından takip etmek ülkemiz ve ilimiz tarım çalışmalarına katkı sağlaması bakımından önemlidir. ” dedi.

Fuarla ilgili detaylı bilgi için https://en.simaonline.com/ adresini tıklayınız.

    

    

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya