Mimari Restorasyon Programında Alt Yapı Çalışmaları Tamamlandı

 

02.02.2017

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Mimari Restorasyon Programı hakkında bilgi alarak Ünye Meslek Yüksekokulunda yapımı tamamlanan tadilat ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Ordu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca 22.08.2016 tarihinde sözleşmesi imzalanan ve 29.08.2016 tarihinde onarım çalışmalarına başlanan Ünye Meslek Yüksekokulu 2016 Yılı Büyük Onarım İşi’ne ait sözleşme kapsamında dış mahalde ana binanın dış cephe boyası yapıldı. İç mahalde ise bu yıl açılan Mimari Restorasyon Programı için laboratuvar, çizim sınıfı, derslik, öğretim elemanı odası ve öğrenci koridoru olarak kullanılacak alanın zemin ve asma tavanı hazır hale getirildi. Aynı koridor üzerinde laboratuvar malzeme deposu ve öğrenci dolapları hazırlandı.  İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca Bilgisayar laboratuvarına 30 adet özel nitelikte bilgisayarlar alındı. Çizim sınıfı ve derslik olarak kullanılacak mekânın çizim masaları, kolçaklı sandalyeleri, bilgisayar çalışma koltukları temin edildi.

Programda tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç “2016 yılında açtığımız Mimari Restorasyon Programı için gerekli olan derslik, laboratuvar, çizim sınıfını öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde eksiksiz olarak düzenledik. Mimari Restorasyon Programı tarihin ve kültürün yok olmaması ve gelecek nesillere aktarılması, tarihe tanıklık eden eserlerin onarımı, korunması, güçlendirilmesi ve tarihi eserlerin özgün biçimini koruyarak gelecek kuşaklara aktarılması açısından ilimiz ve bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. Tarihi eserlerin korunması hem tarihi hem de turistik anlamda bütün dünyanın önem verdiği ve yatırım yaptığı bir alandır. Mimari yapıların, dokusunu bozmadan kültür varlıklarının belgelenmesi, projelendirilmesi ve onarılması gibi tüm aşamalarda mimar ve inşaat mühendisleri ile birlikte çalışan restoratörler yetiştiren Mimari Restorasyon Programı, her köşesinde tarihi değerler olan turizm cenneti bölgemiz ve ülkemizde her geçen gün artan nitelikli teknik eleman ihtiyacına cevap verecektir.” dedi.

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya