"Anne Üniversitesi" Protokolü İmzalandı

Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Üniversitemiz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fakülte Dekanları, öğretim elemanları ile projede yer alacak anne ve anne adayları katıldı.

09.03.2017

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Proje ile aile içi eğitim başta olmak üzere, aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi, sağlık konusunda ailelerin daha mutlu hale getirilmesi noktasında önemli bir mesafe kazandırılacaktır. Türkiye değişim, dönüşüm ve gelişimini sağlarken bizim milli ve manevi değerlerimiz olan Türk toplumunun temeli saydığımız ailelerin bilgili, donanımlı olması gerektiğinin farkındayız. Özellikle boşanmaların sayısal olarak ne kadar arttığı görüyoruz. Ordu, ülkemizde  boşanma oranının yüksek olduğu illerden bir tanesidir. Bunun sebepleri sonuçları yansımaları değerlendirilebilir. ‘Anne Üniversitesi’ projesine katkı sunan başta rektörüm olmak üzere katkıyı sunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Anne Üniversitesi Protokol İmza Töreni’ni 8 Mart’ta gerçekleştiriyor olmak bizim için ayrıca anlam taşımaktadır. Hayat boyu öğrenme anlayışıyla üniversite-toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak amacıyla ‘Anne Üniversitesi’ projesini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Söz konusu proje kapsamında ilk etapta 30 anneye Ordu Üniversitesi olarak kapılarımızı açtık. 8 hafta sürecek olan eğitim programında değerli annelerimiz, ev ekonomisi- girişimcilik, anne ve çocuk sağlığı, sağlıklı beslenme, insan ilişkileri ve iletişim, değerler eğitimi, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı, çocuk gelişimi ve eğitimi konularında alanında uzman öğretim elemanlarımızın bilgi birikiminden istifade etme fırsatı yakalayacaklardır. İlimizle Üniversitemizin bütünleşmesi noktasında da önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu proje ile annelerimizi kampüsümüzde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılan bu projenin, 15 Mayıs Anneler Günü’nde ise mezuniyeti yapılacaktır. Bu vesile ile projeye katılacak olan annelere Üniversitemize hoşgeldiniz diyor, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yarılgaç ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş “Anne Üniversitesi” işbirliği protokolünü imzaladı. 13 Mart tarihinde başlayacak ve 8 hafta sürecek olan eğitimin sonrasında kursiyerlere katılım belgeleri verilecek.

 

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya