ODÜ’de “Hoca Ahmet Yesevi’yi Anlamak” Konferansı Verildi

 

08.03.2017

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına Divan-ı Hikmet sözleriyle başlayan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatını ve en büyük eseri olan Divan-ı Hikmet’i anlattı. Hoca Ahmet Yesevi’nin eserlerindeki ana fikrin; insanın ahlaki, manevi ve hoşgörü gibi değerlerinin gelişmesi olduğunu ifade eden Yıldız, Ahmet Yesevi’nin eserlerini halkın rahatça anlayabileceği sade ifadelerle Türkçe yazarak ve anlatarak dile getirmesi sayesinde geniş kitlelerin onun hikmetlerini anlayabildiğini belirtti.

Ahmet Yesevi’yi anma etkinliklerinin artık Ahmet Yesevi’yi anlama etkinliklerine dönüştüğünü belirten Musa Yıldız, Türk dünyasının büyük değerlerinden olan Ahmet Yesevi’nin tüm hayatının ve eserlerinin geniş kitlelerce artık daha dikkatli ele alındığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yıldız, Türk coğrafyasının Asya’dan Avrupa’nın ortalarına kadar geniş bir alanı kapsadığını belirterek, “Bizler en başında eğitimciler ve ülkeye yön veren idareciler olarak çocuklarımızın arasından yeni Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler çıkartmalıyız. Onlara geçmişte yaşamış büyük isimleri iyi öğretmeli ve anlatmalıyız. Çünkü kâinat boşluk kabul etmez. Türkler büyük işler başarmış bir millettir ve bizler atalarımızın izinden giderek bizden sonrakilere iyi eserler bırakmalıyız.” dedi.

Programın sonunda Prof. Dr. Musa Yıldız’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Prof. Dr. Musa Yıldız da bu konferansı düzenledikleri için Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ederek Başkanlık Yayınlarından ‘Divan-ı Hikmet’ kitabını hediye etti. Yıldız, ayrıca Ordu Üniversitesi kütüphanesine Hoca Ahmet Yesevi’nin eserlerinden oluşan kitap serisini hediye etti.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya