Üniversitemiz Akademisyenlerinin Hazırladığı “Tokat Müzesi'ndeki Cam Kaplar; Camın 3D Modelleme Uygulamaları” Kitabı Yayımlandı

 

27.02.2017

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevziye Eker ile Ünye MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğr. Gör. Kasım Eker tarafından hazırlanan uluslararası bir yayın olan “Tokat Müzesi'ndeki Cam Kaplar: Camın 3D Modelleme Uygulamaları” kitabı yayımlandı.

Antik Çağ’dan itibaren kullanılan camın tanımı, tarihsel gelişimi, yapım teknikleri ve Tokat Müzesi’ndeki cam eserlerin tanımlanıp değerlendirilmesi konularının ele alındığı kitap, son zamanlarda arkeoloji bilimini gelişen teknolojiyle birleştirilerek yapılan çalışmalardan biri olma özelliği taşıyor. Cam eserlerin 3D modellenmesi konusuna da yer verildiği bu yayın, özellikle arkeolojik konulara yabancı olanlar için, gördükleri eserleri daha iyi yorumlayabilmek ve müzelerin depolarında kalan eserlerin gün yüzüne çıkarılması, akademik dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan bir çalışmadır. Lambert Academic Publishing tarafından yayımlanan ve uluslararası bir yayın olan kitap ayrıca yurt dışındaki önemli online kitap satış mağazalarında satışa sunulmuştur.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizin, insanlık tarihinin bilinen en eski malzemelerden biri olan ve mazisi binlerce yılla ifade edilen cam ve cam yapım teknikleri konulu bu güzel çalışması, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Uluslararası bir niteliğe sahip olan bu çalışma; bilime katkı sağlaması, genç araştırmacılara yol gösterecek olması ve tarihin teknolojiyle buluşturulması yönüyle ayrı bir önem taşımaktadır. Yrd. Doç. Dr. Feyziye Eker ve Öğr. Gör. Kasım Eker’i bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya