Sağlık Bilimleri Fakültesinin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

 

31.05.2018

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Fikri Balta,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başlayan törende mezun olan öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Tansunur Kandemir, “Kısa süreli de olsa Ordu Üniversitesi çatısı altında olmak, bu güzel şehirde eğitimimi tamamlamak ve sonucunda elde ettiğim bu başarı beni çok mutlu etti. Aslında bugün üzerimizde emeği olan ailelerimizin başarısının taçlandığı gündür. Bu başarı bir yarış değil mesleğime olan saygı ve sevgimin sonucudur ve bizim başarılarımız gelecekte ülkemizin başarıları olacaktır. Başta her türlü maddi manevi desteğini esirgemeyen, her daim yanımda olan, varlıklarından tarif edilmeyecek güven ve mutluluk duyduğum aileme; emekleri anlatılmayacak derecede fazla olan hocalarıma ve her zaman destek olana arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, “Bugün, 1995’ten itibaren bütün gelişim aşamalarına tanıklık etmenin benim için ayrı bir gurur ve onur olduğu, hemşirelik bölümünün 18. Dönem mezunlarını vermekte olmanın sevinci ve gururunu yaşamaktayız. Geleceğin sevgili hemşireleri; akademik kadromuz sizleri mesleki bilgi ve tecrübe ile donatarak, toplumdaki tüm bireylerin sağlığını koruma ve geliştirmeye yönelik yüksek nitelikte hizmet sunacak, yasal sorumluluklarını bilen ve sahip çıkan, insan haklarına ve hasta haklarına duyarlı, kendi haklarını bilen, kişilerarası ilişkilerde başarılı, hemşirelik hizmetlerinde karar verme, planlama ve uygulama aşamalarında etkili olan, evrensel ve kültürel değerleri gelişmiş, sağlık alanındaki gelişmeleri takip eden, bireyin ve ailesinin değerlerine saygılı, girişimci, aktif ve atak davranış sergileyen, araştıran,  sorgulayan, sürekli eğitimi alışkanlık haline getirmiş, bilimsel bilgiyi anlayan ve kullanan, profesyonel ölçütlere ve etik değerlere sahip, uluslararası nitelikte kaliteli hemşirelik bakımı sunmak üzere yetiştirdi. Değerli aileler, evlatlarınıza üniversite eğitimi alan gençler arasında olmaları için verdiğiniz destekten dolayı sizi kutluyorum. Sevgili öğrencilerim, yeni bir yaşamın başlangıcında olan sizlere, dürüst, adil, özgün, hoşgörülü, yeniliklere açık, hedefi ve hayalleri olan, hevesli, mutlu ve başarılı günler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Mezuniyet; ilim hocasından alınan icazet, bir dönemin bitişidir bununla birlikte mezuniyet bir hedef uğruna çıkılan yolun ilk adımını ifade etmektedir. Genç nesillerimizin bu mezuniyetleri, şahıstan başlayarak topluma ve evrensele doğru genişleyen bir dairenin başlangıcı anlamına gelmektedir. Bugün burada Sağlık Bilimleri Fakültemizden eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu hep beraber yaşamaktayız. Öncelikle mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve onların yetişmesi için özverili çalışmalar yürüten değerli öğretim elemanlarımızı, evlatlarının yetişmesi için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı değerli ailelerimizi kutluyorum. Ordu Üniversitesi, her dönem mezun ettiği öğrencileriyle araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerinin kapasitesini ve kalitesini artırma çalışmalarını kurumsal kimliğinin gereği olarak hız kesmeden sürdürmektedir. Bununla birlikte kurumumuz, hızla değişen dünyanın yaşadığı zorlukların aşılmasında ve ülkemizin kalkınma yolundaki ciddi gayretlerine destek olma konusunda kararlı adımlar atmaya devam etmektedir. Bu bağlamda, mezun olan öğrencilerimizin temel sorumluluğu, ülkesine ve milletine faydalı olabilmek adına yorulmak bilmeden çalışmaktır. Zira çok çalışarak Türkiye’nin ve dünyanın önünde yürümek, bu genç neslin ailesine, ülkesine ve insanlığa karşı bir borcudur. Sevgili öğrencilerimiz, sizler bu ülkenin yarınları olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayınız. Öğreniminiz boyunca edindiğiniz bilgiler, sosyal ve bireysel gelişiminize katkı sağlarken aldığınız bu eğitim sizlerin dünyanın her yerinde başarılı olmasını sağlayacaktır. Ancak unutmayınız ki hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde bilgiler de hızla eskimekte ve yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Almış olduğunuz diploma yaşamınız için bir araçtır fakat geleceğinize yön vermek için yeterli bir belge olmadığını da bilmenizi isterim. Dolayısıyla sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinmeli ve kendinizi her alanda devamlı geliştirme gayretiyle hareket etmelisiniz. Hangi alanda çalışmalar yürütürseniz yürütün, öğrenmede sürdürülebilirliği ön planda tutarak farklı olmaya ve farklılık oluşturmaya çalışınız. Zira rekabet üstünlüğünün farklılıklarda yattığını unutmayınız. Sizlere başarılı olabilmek için farklılaşmanın büyük önem arz ettiğini bir kez daha hatırlatarak ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden derece ile mezun olan öğrencilere başarı ödülleri verildi.  Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç fakülte birincisi Tansunur Kandemir’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte ikincisi Ümran Yıldırım’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta Zeynep Kılıç’a başarı belgelerini verdi. Tören mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, hemşirelik yemini ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

İletişim

  • Adres: Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU

  • Telefon: 0 ( 452 ) 226 52 00

  • Email: mezun@odu.edu.tr

Sosyal Medya